Drottningpaj med bär

1 röst
45 min
4

En god bärpaj som går bra att baka med glutenfritt mjöl.

Carins vintips
I Castei Recioto della Valpolicella

Carin bjöd även på

Sillglass och laxparfait


Falska grodlår




Kolla in alla recept från

Klockan åtta hos stjärnorna.



Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
45 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 3 dl mjöl
  • 3 msk socker
  • 1,5 dl hasselnötter, hackade
  • 100 g smör
  • 500 g hallon
  • 200 g jordgubbar
  • 2 msk socker
  • 1 msk potatismjöl
  • Färska bär att garnera med
  • Vaniljglass, till servering

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225 grader.
  2. Blanda ihop mjöl, socker och hackade nötter i en skål.
  3. Skär smöret i mindre bitar, häll i och blanda med fingertopparna till en smulig massa.
  4. Smörj en pajform.
  5. Lägg i bären och pudra över socker och potatismjöl. Strö över smuldegen. Grädda mitt i ugnen i cirka 25-30 minuter. Servera med vaniljglass.
  6. Lägg i bären och pudra över socker och potatismjöl.
  7. Strö över smuldegen.
  8. Grädda mitt i ugnen i cirka 25-30 minuter.
  9. Servera med vaniljglass.
16 maj 2011
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept