Halstrad Tonfisk
Halstrad Tonfisk
16 ingredienser
1h
Tonfiskfilé med kokosrisotto som serveras med mangosallad och salladslök.
Vintips
Santa Ana Viogner Reserve, art nr 73874, 77 kr
Carin bjöd även på
Kolla in alla recept på
Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
Fisk
- 600 g tonfiskfilé i portionsbitar
- salt (efter smak)
- peppar (efter smak)
Risotto
- 4 dl risottoris
- 2 burkar kokosmjölk
- 2 schalottenlökar
- 1 limefrukt
- salt
- peppar
sallad
- 1 mango
- 4 salladslökar
- sockerärtor
- solrosskott
- röd chilifrukt
- 1 msk fisksås
- 0,5 msk sesamolja
Gör så här
Tonfisk
- Salta och peppra tonfisken.
- Stek i olja i cirka 1 minut på varje sida.
Risotto
- Finhacka löken.
- Bryn i smör tillsammans med riset.
- Tillsätt kokosmjölken.
- Rör om då och då.
- Låt puttra i cirka 45 minuter.
- Tillsätt salt och peppar efter egen smak.
Sallad
- Skär mangon, sockerärtorna, salladslöken och chilin.
- Blanda tillsammans med solrosskotten.
- Tillsätt fisksåsen och sesamoljan och pressa över limen.
- Låt stå och dra ett tag.
- Servera tillsammans med tonfisken och risotton och rngla gärna över lite balsamicokräm.