Caprese som polkakäpp

Jessica Frej

Caprese som polkakäpp

7 ingredienser

20 min

"Om du inte är så förtjust i sill och sånt kan detta vara ett trevligt inslag på julbordet." /Jessica Frej

Ingredienser

Håll skärmen tänd
6 - 8 portioner
  • 2-3 tomater (stora och fasta)
  • 2 mozzarellaostar (stora bollar ) [à ca 125 g]
  • 1 kruka färsk basilika
  • 2-3 msk olivolja
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar
  • ev crema di balsamico

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Skiva tomater och mozzarella i lika tjocka skivor.
  2. Lägg skivorna växelvis i en lång rad på ett stort fat. Böj raden upptill så att den får formen av en polkakäpp.
  3. Stick ner basilikablad mellan skivorna längs hela raden så att de röda och vita skivorna separeras tydligt.
  4. Ringla över olivolja samt strö över flingsalt och nymalen svartpeppar.