Caprese med grillade persikor

koket.se
Caprese med grillade persikor
Foto: TV4
Dante Zia Kökets middag 2023 NY
Dante Zia Kökets middag 2023 NY

Caprese med grillade persikor

11 ingredienser

30 min

En matigare variant av den italienska klassikern caprese, enligt Dante själv den bästa capresen någonsin.

Se Dante Zia laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 400 g potatis (små)
  • 500 g tomat, gärna lite olika färger
  • 6 persikor (eller nektarin)
  • 1 dl pistagenötter
  • 3 buffelmozzarella
  • 1 kruka färsk basilika
  • flingsalt
  • olivolja

Dressing

  • 1 dl olivolja
  • 2 msk sherryvinäger
  • salt

Gör så här

  1. Koka färskpotatisen i saltat vatten. Häll av, låt svalna och halvera potatisarna.
  2. Skär tomaterna i grova bitar.
  3. Halvera, kärna ur och grilla persikorna/nektarinerna i grillpanna.
  4. Hacka pistagenötterna.
  5. Blanda ihop en dressing av olivoljan, vinägern och salt.
  6. Blanda potatisen och tomaterna med dressingen i stor skål eller på ett stort fat.
  7. Toppa med persikor, buffelmozzarella bruten i bitar, färsk basilika, hackade nötter och lite mer olivolja samt flingsalt