Caprese med grillade persikor
Caprese med grillade persikor
11 ingredienser
30 min
En matigare variant av den italienska klassikern caprese, enligt Dante själv den bästa capresen någonsin.
Se Dante Zia laga receptet

Ingredienser
- 400 g potatis (små)
- 500 g tomat, gärna lite olika färger
- 6 persikor (eller nektarin)
- 1 dl pistagenötter
- 3 buffelmozzarella
- 1 kruka färsk basilika
- flingsalt
- olivolja
Dressing
- 1 dl olivolja
- 2 msk sherryvinäger
- salt
Gör så här
- Koka färskpotatisen i saltat vatten. Häll av, låt svalna och halvera potatisarna.
- Skär tomaterna i grova bitar.
- Halvera, kärna ur och grilla persikorna/nektarinerna i grillpanna.
- Hacka pistagenötterna.
- Blanda ihop en dressing av olivoljan, vinägern och salt.
- Blanda potatisen och tomaterna med dressingen i stor skål eller på ett stort fat.
- Toppa med persikor, buffelmozzarella bruten i bitar, färsk basilika, hackade nötter och lite mer olivolja samt flingsalt