Cannelloni med pilgrimsmusslor

Foto: Tv4
Cannelloni med pilgrimsmusslor
25 ingredienser
1 h
Förgyll veckan med den här festliga huvudrätten bestående av cannelloni med pilgrimsmusslor och smörstekt levainbröd.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig säsong 24, år 2023. Recepten därifrån är komponerade av amatörkockar, Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
- 4 schalottenlökar
- 6 klyftor vitlök
- 3-4 msk olivolja
- tomatpuré
- 4 dl torrt vitt vin
- 2-3 dl vatten
- 4 humrar (endast skalen)
- 1 l hummerbuljong (från koncentrerad fond på flaska, späd med vatten enligt anvisning)
- 8 dl matlagningsgrädde
- malen svartpeppar
- 2 förp babyspenat (stora förpackningar)
- 2 förp pilgrimsmussla
- 3 förp ricotta
- 1 förp parmesanost, riven
- 2 klyftor vitlök, riven
- vitpeppar, rostad
- 8-10 färska lasagneplattor
- 1 förp riven mozzarella
- 4 skivor levainbröd
- 1 klyfta vitlök, finhackad
- 2-4 tomater (olika färger)
- 1 rödlök
- crema di balsamico
- smör, till stekning
- olivolja, till stekning
Gör så här
- Fräs schalottenlök och vitlök i olja och smör. Tillsätt tomatpurén och stek upp den tillsammans med löken så den får en söt härlig smak. Häll i vinet och vattnet tillsammans med hummerskalen. Låt koka ihop och reducera ner till hälften. Häll av i durkslag och ta bort alla hummerskal, resten ska tillbaka i kastrullen med såsen. Tillsätt grädde och hummerbuljong. Koka upp och låt reducera. Smaka av.
- Fortsätt med fyllningen till cannellonin. Hacka babyspenaten och pilgrimsmusslorna och lägg i en bunke. Tillsätt ricotta, riven parmesan, rivna vitlöksklyftor, vitpeppar och salt. Blanda ihop allt till en härlig röra.
- Bred ett tjockt lager av röran på en lasagneplatta. Rulla ihop och det som spiller över fyller man tillbaka i ändarna på rullen. Upprepa med alla lasagneplattor.
- Häll hälften av såsen i en form och lägg i de ihoprullade lasagneplattorna. Häll över resten av såsen och toppa med ett lager riven parmesan och sedan riven mozzarella.
- Gratinera i ugnen i 25-35 minuter på 225 grader, tiden beror lite på vilken ugn du har, så se till att kolla då och då så att det inte får för mycket färg.
- Medan cannellonin är i ugnen så steker du levainbrödet i smör och finhackad vitlök. Finhacka även tomat och rödlök, viktigt är att ta bort kärnorna/innanmätet på tomaten. Lägg sedan kompotten på brödet och ringla över härlig krämig balsamvinäger.