Caesarsallad på Tom Sjöstedts vis

26 röster
4
Caesarsallad på Tom Sjöstedts vis
Foto: TV4

Stjärnkockens variant på en klassisk caesarsallad - ugnsrostad kyckling, frasiga krutonger, hemgjord dressing, parmesan och romansallad. 

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 kyckling, hel
  • 1 bit bröd, gammalt
  • salt
  • peppar
  • olivolja

Caesardressing

  • 2 äggulor
  • 6 sardellfiléer
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1,5 dl parmesanost, nyriven
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 dl matolja

Sallad

  • 2 romansallad, delad i bitar
  • 50 g parmesanost, hyvlad
  • 1 citron, skalet
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Dela kycklingen i 2 delar på längden. Gnid in med salt, peppar och olivolja. Rosta i ugnen på 250 grader till 75-80 graders innertemperatur vid låren.
  2. Bryt brödet i bitar och lägg med i slutet av rostningen, så det får suga upp fettet från kycklingen. Lägg brödet på hushållspapper innan servering och salta.
  3. Bryt kycklingen i bitar innan servering.
  4. Dressing
    Blanda ihop, äggula, hackad sardell, vinäger, dijonsenap och vitlök. Vispa försiktigt i oljan. Avsluta med parmesanosten. Smaka ev. av med salt och svartpeppar.
  5. Servering
    Blanda den plockade kycklingen med romansallad, dressing och krutonger. Avsluta med parmesan och rivet citronskal.
13 juli 2017

laddar fler recept...

Laddar fler recept...