Caesarsallad på Tom Sjöstedts vis
Caesarsallad på Tom Sjöstedts vis
17 ingredienser
Stjärnkockens variant på en klassisk caesarsallad - ugnsrostad kyckling, frasiga krutonger, hemgjord dressing, parmesan och romansallad.
Se Tom Sjöstedt laga receptet


Ingredienser
- 1 hel kyckling
- 1 bit bröd, gammalt
- salt
- peppar
- olivolja
Caesardressing
- 2 äggulor
- 6 sardellfiléer
- 1 msk vitvinsvinäger
- 2 tsk dijonsenap
- 1 klyfta vitlök, pressad
- 1,5 dl parmesanost, nyriven
- salt
- svartpeppar
- 2 dl matolja
sallad
- 2 romansallad, delad i bitar
- 50 g parmesanost, hyvlad
- 1 citron, skalet
Gör så här
- Dela kycklingen i 2 delar på längden. Gnid in med salt, peppar och olivolja. Rosta i ugnen på 250 grader till 75-80 graders innertemperatur vid låren.
- Bryt brödet i bitar och lägg med i slutet av rostningen, så det får suga upp fettet från kycklingen. Lägg brödet på hushållspapper innan servering och salta.
- Bryt kycklingen i bitar innan servering.
Dressing
- Blanda ihop, äggula, hackad sardell, vinäger, dijonsenap och vitlök. Vispa försiktigt i oljan. Avsluta med parmesanosten. Smaka ev. av med salt och svartpeppar.
Servering
- Blanda den plockade kycklingen med romansallad, dressing och krutonger. Avsluta med parmesan och rivet citronskal.