Caesarsallad på Tom Sjöstedts vis

Caesarsallad på Tom Sjöstedts vis
Foto: TV4
Tom Sjöstedt 2016
Tom Sjöstedt 2016

Caesarsallad på Tom Sjöstedts vis

42

5 steg att laga

17 ingredienser

Stjärnkockens variant på en klassisk caesarsallad - ugnsrostad kyckling, frasiga krutonger, hemgjord dressing, parmesan och romansallad. 

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 1 hel kyckling
  • 1 bit bröd, gammalt
  • salt
  • peppar
  • olivolja

Caesardressing

  • 2 äggulor
  • 6 sardellfiléer
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1,5 dl parmesanost, nyriven
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 dl matolja

sallad

  • 2 romansallad, delad i bitar
  • 50 g parmesanost, hyvlad
  • 1 citron, skalet

Gör så här

  1. Dela kycklingen i 2 delar på längden. Gnid in med salt, peppar och olivolja. Rosta i ugnen på 250 grader till 75-80 graders innertemperatur vid låren.
  2. Bryt brödet i bitar och lägg med i slutet av rostningen, så det får suga upp fettet från kycklingen. Lägg brödet på hushållspapper innan servering och salta.
  3. Bryt kycklingen i bitar innan servering.
  4. Dressing
    Blanda ihop, äggula, hackad sardell, vinäger, dijonsenap och vitlök. Vispa försiktigt i oljan. Avsluta med parmesanosten. Smaka ev. av med salt och svartpeppar.
  5. Servering
    Blanda den plockade kycklingen med romansallad, dressing och krutonger. Avsluta med parmesan och rivet citronskal.
TIPS!
läs mer
Kokt torsk med äggsås

Tips på goda fiskrecept

Här har vi samlat kockarnas populäraste fiskrecept!

Läs mer