Caesarsallad på Tom Sjöstedts vis

Spela video Caesarsallad på Tom Sjöstedts vis
Foto: TV4

Stjärnkockens variant på en klassisk caesarsallad - ugnsrostad kyckling, frasiga krutonger, hemgjord dressing, parmesan och romansallad. 

13 juli 2017
4

Du behöver

  • 1 hel kyckling
  • 1 bit gammalt bröd
  • salt och peppar
  • olivolja

Caesardressing

  • 2 äggulor
  • 6 sardellfiléer
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1,5 dl nyriven parmesanost
  • salt och svartpeppar
  • 2 dl matolja

Sallad

  • 2 huvud romansallad, delad i bitar
  • 50 g parmesanost, hyvlad
  • 1 citron, skalet

Gör så här

  1. Dela kycklingen i 2 delar på längden. Gnid in med salt, peppar och olivolja. Rosta i ugnen på 250 grader till 75-80 graders innertemperatur vid låren.
  2. Bryt brödet i bitar och lägg med i slutet av rostningen, så det får suga upp fettet från kycklingen. Lägg brödet på hushållspapper innan servering och salta.
  3. Bryt kycklingen i bitar innan servering.
  4. Dressing
    Blanda ihop, äggula, hackad sardell, vinäger, dijonsenap och vitlök. Vispa försiktigt i oljan. Avsluta med parmesanosten. Smaka ev. av med salt och svartpeppar.
  5. Servering
    Blanda den plockade kycklingen med romansallad, dressing och krutonger. Avsluta med parmesan och rivet citronskal.
Kommentera receptet

Fler goda recept