Caesarsallad med krutonger

Caesarsallad med krutonger
Foto: Zeta

Caesarsallad med krutonger

14 ingredienser

30 m

Caesarsallad är en klassisk italiensk sallad där sardeller, vitlök och vinäger ger dressingen dess karaktäristiska smak. Toppas med krutonger och hyvlad parmesan.

Zeta Parmigiano Reggiano 22 mån
Zeta Parmigiano Reggian 22 mån NY

Zeta Parmigiano Reggiano 22 mån

Traditionell ursprungsskyddad hårdost från norra Italien. Harmonisk och fyllig med en lång, rik eftersmak. Självklar riven över pastarätter och på antipastibrickan.

Läs mer

Ingredienser

portioner

Caesardressing

  • 2 äggulor
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 1,5-2 tsk Zeta Sardellcrème MSC-märkt
  • 2 sardeller, finhackade
  • 1 dl rapsolja
  • 1 dl Zeta extra jungfruolivolja classico
  • 50 g Zeta Parmigiano Reggiano 22 mån, riven
  • 3-4 msk mjölk (om man vill ha en mildare smak)
  • 4 msk rödvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar

Sallad

  • 2 romansallad, i mindre bitar
  • 1 dl Zeta Krutonger Naturella (brödkrutonger)

Servering

  • Zeta Parmigiano Reggiano 22 mån, hyvlad

Gör så här

Caesardressing

  1. Vispa ihop äggulor, vitlök och sardeller till dressingen.
  2. Tillsätt oljan droppvis under vispning.
  3. Rör i övriga ingredienser och smaksätt med salt och peppar.

Sallad

  1. Lägg i salladen i en skål.
  2. Vänd ner dressingen och krutongerna.

Servering

  1. Garnera med hyvlad parmensanost.
TIPS!
Fler tips från Zeta!
Zeta Snabb pasta med pesto och zucchini

Fler tips från Zeta!

Goda pastarätter och härliga pizzor!

Läs mer