Caesarsallad med krutonger

Foto: Zeta
Caesarsallad med krutonger
14 ingredienser
30 m
Caesarsallad är en klassisk italiensk sallad där sardeller, vitlök och vinäger ger dressingen dess karaktäristiska smak. Toppas med krutonger och hyvlad parmesan.
Ingredienser
Caesardressing
- 2 äggulor
- 1 klyfta vitlök, finhackad
- 1,5-2 tsk Zeta Sardellcrème MSC-märkt
- 2 sardeller, finhackade
- 1 dl rapsolja
- 1 dl Zeta extra jungfruolivolja classico
- 50 g Zeta Parmigiano Reggiano 22 mån, riven
- 3-4 msk mjölk (om man vill ha en mildare smak)
- 4 msk rödvinsvinäger
- salt
- svartpeppar
Sallad
- 2 romansallad, i mindre bitar
- 1 dl Zeta Krutonger Naturella (brödkrutonger)
Servering
- Zeta Parmigiano Reggiano 22 mån, hyvlad
Gör så här
Caesardressing
- Vispa ihop äggulor, vitlök och sardeller till dressingen.
- Tillsätt oljan droppvis under vispning.
- Rör i övriga ingredienser och smaksätt med salt och peppar.
Sallad
- Lägg i salladen i en skål.
- Vänd ner dressingen och krutongerna.
Servering
- Garnera med hyvlad parmensanost.
TIPS!