Caesarsallad med krutonger

Caesarsallad med krutonger
Foto: Zeta

Caesarsallad med krutonger

14 ingredienser

30 m

Caesarsallad är en klassisk italiensk sallad där sardeller, vitlök och vinäger ger dressingen dess karaktäristiska smak. Toppas med krutonger och hyvlad parmesan.

Ingredienser

portioner

Caesardressing

  • 2 äggulor
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 1,5-2 tsk Zeta Sardellcrème MSC-märkt
  • 2 sardeller, finhackade
  • 1 dl rapsolja
  • 1 dl Zeta extra jungfruolivolja classico
  • 50 g Zeta Parmigiano Reggiano 22 mån, riven
  • 3-4 msk mjölk (om man vill ha en mildare smak)
  • 4 msk rödvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar

Sallad

  • 2 romansallad, i mindre bitar
  • 1 dl Zeta Krutonger Naturella (brödkrutonger)

Servering

  • Zeta Parmigiano Reggiano 22 mån, hyvlad

Gör så här

Caesardressing

  1. Vispa ihop äggulor, vitlök och sardeller till dressingen.
  2. Tillsätt oljan droppvis under vispning.
  3. Rör i övriga ingredienser och smaksätt med salt och peppar.

Sallad

  1. Lägg i salladen i en skål.
  2. Vänd ner dressingen och krutongerna.

Servering

  1. Garnera med hyvlad parmensanost.
TIPS!