Caesarsallad med friterad rökt tofu

Caesarsallad med friterad rökt tofu
Foto: TV4

Caesarsallad med friterad rökt tofu

Av: Sebastian Schauermann

Från: Nyhetsmorgon

18 ingredienser

30 m

En vegansk caesarsallad med friterad rök tofu, grönkål och fejkon på aubergine.

Ingredienser

portioner
  • 200 g rökt tofu, i kuber
  • 2 msk teryakisås
  • 100 g grönkål, rensad

Fejkon

  • 60 g aubergine
  • 3 droppar liquid smoke
  • 1 msk sirap
  • 2 msk soja
  • 1 msk sesamolja
  • frityrolja

dressing

  • 3 msk aquafaba (kikärtspad)
  • 1 msk hampafrön
  • 1 tsk kapris
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 dl matolja
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • salt
  • peppar

Gör så här

Dressing

  1. Använd en mixerstav och en långsmal bägare. Lägg aquafaban och dijonsenap i botten, häll på oljan och för ner mixerstaven till botten. Mixa på högsta hastighet och för staven uppåt i en långsam rörelse så att det bildas en homogen tjock majonnäsliknande dressing,
  2. Blanda ner hampafrön, kapris och vitlök, smaka av med salt och svartpeppar, mixa slätt.

Tofun

  1. Hetta upp en kastrull med frityrolja till ca 170 grader. Fritera tofun tills den får fin färg och är krispig. Glacera sedan med teraykisås.

Fejkon

  1. Skiva auberginen och salta av skivorna. Pensla med en blandning av sirap, sesamolja, soya och liquid smoke. Kör i ugnen på 150 grader i 10+10 minuter på en plåt med bakplåtspapper tills dom är krispiga.

Servering

  1. Rensa bort stammen på grönkålen och riv den i mindre bitar. Blanda med dressingen och servera med fejkon och friterade tofun.