Marinerad rättika - Moo Namul

1 röst
4
Marinerad rättika - Moo Namul
Foto: Ulrika Pousette/Katy Kimbell

Moo namul håller 2–3 dagar i kylskåp.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 350 g färsk rättika
  • 0,5 dl strimlad purjolök
  • 1 msk sesamolja
  • 1 krm pressad vitlök
  • 0,5 msk salt

Gör så här

  1. Tvätta, skala och skär rättikan i cirka ½ x 6 cm stora stavar. Lägg dem i en kastrull med saltat vatten och koka upp. Koka i 5–10 minuter tills rättikan är mjuk och lite genomskinlig, men inte mosig. Häll av vattnet och låt rättikan ligga kvar i kastrullen. Tillsätt purjolök, sesamolja och vitlök. Värm upp snabbt och smaka av med salt. Låt rätten bli lite ljummen innan du äter.
24 mars 2009
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept