Butter beans med citron och ricotta

Butter beans med citron och ricotta ny
Jessica Frej
Jessica Frej

Butter beans med citron och ricotta

14 ingredienser

20 m

Här bjuder Jessica Frej på en god lunchrätt som även passar perfekt som enklare middag om man adderar mjukkokta ägg.

Ingredienser

portioner

Pesto

  • 1 kruka basilika
  • 2 msk pinjenötter
  • 0,5 dl parmesanost, fint riven
  • 1 klyfta vitlök (liten)
  • 2-3 msk olivolja

Servering

  • 1 burk färdigkokta stora vita bönor
  • 1 citron, saft och zest
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • 1 schalottenlök
  • 1 dl ricotta
  • bröd, rostat
  • ev chilifrukt, finhackad
  • ev ägg, mjukkokta

Gör så här

Pesto

  1. Mortla samman ingredienserna till peston.

Servering

  1. Skölj bönorna i kallt vatten och lägg upp på ett fat.
  2. Pressa citronsaft över samt salta och peppra.
  3. Finhacka schalottenlöken och fördela ovanpå.
  4. Klicka ut ricotta och pesto på bönorna och servera med rostat bröd. Vill du göra rätten matigare så servera mjukkokta ägg till.
  5. Även finhackad chili är gott att toppa med.

Receptet går bra att dubbla.