Busenkel marängtårta med bara bär och grädde

BOB Busenkel marängtårta med bara bär och grädde
Foto: Köket.se

Busenkel marängtårta med bara bär och grädde

3

5 steg att laga

8 ingredienser

1 h 30 min

Marängtårta är en riktig favorit till midsommar och sommarens festligheter. Såhär gör du en riktigt enkel och god variant med BOB BARA BÄR & frukt, vispad grädde och jordgubbar.

Tips! Vill du göra det ännu enklare? Köp färdiga marängbottnar så har du tårtan färdig på bara 5 minuter!

läs mer
Bob Bara bär sylt

Prova nyheten

BOB BARA BÄR & Frukt - helt fri från tillsatt socker.

Ingredienser

portioner10 portioner

Marängbottnar

  • 8 äggvita
  • 4 dl strösocker
  • 2 msk majsstärkelse
  • 2 tsk ättiksprit 12 %

Servering

  • 1 burk BOB BARA BÄR & Frukt Jordgubb
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 l jordgubbar, delade
  • 1 knippe färsk citronmeliss (eller färsk mynta)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 140 grader.
  2. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Rör ner socker och vispa marängen tills den är glansig och toppig. Vispa sedan ner maizena och ättikssprit.
  3. Bred ut marängen på två klädda plåtar och forma till cirklar. Grädda i 1 h 15 minuter och stäng sedan av värmen. Låt gärna pavlovan stå kvar ett par timmar i ugnen eller över natten.
  4. Bred ut halva burken BOB BARA BÄR & Frukt på den ena marängbotten. Vispa grädden fluffig och bred ut hälften över sylten.
  5. Lägg på den andra botten. Lägg ett till lager BOB BARA BÄR & Frukt och grädde på toppen. Toppa med jordgubbar och lite citronmeliss.