Burratasallad med grillad zucchini
Burratasallad med grillad zucchini
16 ingredienser
20 m
Burrata är en extra krämig delikatessmozzarella som gör sig riktigt bra en varm sommardag tillsammans med fräscha grönsaker.
Se Markiz Talhaoui Tainton laga receptet

Ingredienser
- 2 zucchini, skivade på längden
- olivolja (till pensling)
- salt
- svartpeppar
- 2 nektariner, skivade
- 1 burrata
- 0,5 dl blandade nötter, grovhackade (t.ex. valnötter, mandlar, pinjenötter)
- färsk basilika
- färsk mynta
Örtolja
- 0,5 dl färsk basilika
- 0,5 dl färsk mynta
- 0,5 dl olivolja
- 1 klyfta vitlök
- 0,5 citron, saften
- salt
- svartpeppar
Gör så här
- Värm grillen till medelhög värme.
- Pensla zucchiniskivorna med olivolja och krydda dem med salt och svartpeppar.
- Grilla zucchinin i några minuter på varje sida tills de är möra och har fått fina grillränder.
- Lyft av dem från grillen och låt svalna något.
- Mixa ihop alla ingredienserna till örtoljan i en mixer eller matberedare tills det blir slätt.
- Placera de grillade zucchiniskivorna på ett serveringsfat.
- Toppa med nektarinskivor samt burrata och strö över grovhackade nötter.
- Ringla örtoljan över och garnera med färsk basilika och mynta.
- Servera direkt som en förrätt eller som en lätt sommarmåltid.