Burratasallad med grillad zucchini

koket.se
Burratasallad med grillad zucchini
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Burratasallad med grillad zucchini

16 ingredienser

20 m

Burrata är en extra krämig delikatessmozzarella som gör sig riktigt bra en varm sommardag tillsammans med fräscha grönsaker.

Se Markiz Talhaoui Tainton laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 2 zucchini, skivade på längden
  • olivolja (till pensling)
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 nektariner, skivade
  • 1 burrata
  • 0,5 dl blandade nötter, grovhackade (t.ex. valnötter, mandlar, pinjenötter)
  • färsk basilika
  • färsk mynta

Örtolja

  • 0,5 dl färsk basilika
  • 0,5 dl färsk mynta
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 citron, saften
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Värm grillen till medelhög värme.
  2. Pensla zucchiniskivorna med olivolja och krydda dem med salt och svartpeppar.
  3. Grilla zucchinin i några minuter på varje sida tills de är möra och har fått fina grillränder.
  4. Lyft av dem från grillen och låt svalna något.
  5. Mixa ihop alla ingredienserna till örtoljan i en mixer eller matberedare tills det blir slätt.
  6. Placera de grillade zucchiniskivorna på ett serveringsfat.
  7. Toppa med nektarinskivor samt burrata och strö över grovhackade nötter.
  8. Ringla örtoljan över och garnera med färsk basilika och mynta.
  9. Servera direkt som en förrätt eller som en lätt sommarmåltid.