Burrata med tomatmarmelad och hembakat kuvertbröd

30m
4
Burrata med tomatmarmelad och hembakat kuvertbröd
Foto: TV4

Krämig burrata serveras med färska grönsaker, tomatmarmelad och nybakat bröd med vallmofrön.

Dryckesförslag: Champagne t.ex. Bollinger.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

28 november 2017
30m
4

Du behöver

Kuvertbröd

  • 4 dl mjöl
  • 1,25 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 40 g smör
  • salt
  • vallmofrön

Burrata

  • 2-4 burrata, 4 mindre eller 2 större som delas
  • 2 avokado
  • krispsallad
  • ruccola
  • balsamico
  • olivolja
  • flingsalt
  • peppar
  • 4 vippor basilika
  • tomatmarmelad

Gör så här

  1. Kuvertbröd
    Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Kör samtliga ingredienser förutom vallmofrön i en matberedare.
  3. Forma små bullar eller fördela degen i en silikonform för att erhålla annat utseende på bröden.
  4. Fukta ytan med vatten.
  5. Strö vallmofrön över.
  6. Låt jäsa ca 10-15 minuter.
  7. Grädda i ca 10 minuter.
  8. Burrata
    Dela två större burrata i fyra delar.
  9. Skiva avokado.
  10. Placera lite sköljd krispsallad och några blad ruccola på fyra större tallrikar.
  11. Placera avokado på och därefter burratan.
  12. Toppa med balsamico, olja, flingsalt, peppar samt basilikavippor.
  13. Servering
    Servera burratan med nybakat bröd, välsaltat smör och tomatmarmelad.
Kommentera receptet

Fler goda recept