Burrata med pistagepesto
Burrata med pistagepesto
9 ingredienser
20 m
Burrata med pistagepesto är en riktigt härlig rätt att njuta av i helgen.
Ingredienser
Pistagepesto
- 1 dl pinjenötter
- 0,5 dl pistagenötter
- 2 klyftor vitlök, fint rivna
- 2 dl parmesanost, riven
- 3-4 krukor basilika, plockad
- ca 2 dl olivolja
- salt
- svartpeppar
Servering
- 300 g burrata
Gör så här
Pistagepesto
- Rosta pinje- och pistagenötter i en torr panna tills de är gyllene, ca 4 minuter. Låt svalna.
- Häll nötterna i en matberedare tillsammans med vitlök och parmesan. Mixa tills det är finmalet.
- Lägg i basilikabladen och fortsätt sedan mixa samtidigt som du häller i olivoljan i en tunn stråle. Mixa tills du fått den konsistens du föredrar.
- Smaka sedan av med salt och peppar.
Servering
- Servera burratan riven i stora bitar med pesto skedad över.