Burbankyckling med vindruvor och färska örter

Burbankyckling med vindruvor och färska örter
Foto: Markiz Tainton
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Burbankyckling med vindruvor och färska örter

9 ingredienser

Hel kyckling i ugn fylld med vindruvor och vitlök, marinerad i honungswhiskey. En riktig festmåltid!

Ingredienser

  • 1,6 kg hel kyckling
  • olivolja
  • havssalt
  • peppar
  • 3 hela vitlökar
  • 400 g druvor kärnfria
  • 1 dl honungswhisky (alternativt 1 dl whisky + 1 msk honung)
  • 1 knippe mynta
  • 1 knippe dill

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Gnid in kycklingen ordentligt med olivolja, krydda med havssalt och peppar. Låt stå under tiden som du förbereder marinaden.
  2. Hetta upp lite olja i en stekpanna, krossa oskalade vitlöksklyftor lätt och lägg dem i stekpannan tillsammans med vindruvorna. Fräs på hög värme i några minuter och tillsätt sedan whiskyn. Låt koka i 1-2 minuter.
  3. Fyll sedan kycklingen med vindruvorna och vitlöksklyftorna. Gnid in kycklingen med whiskysåsen som ligger kvar i pannan, lägg i en ugnssäker form och ställ in i ungen. Tillaga i ugnen tills kycklingen har en innetemperatur på 75 grader.
  4. Hacka örterna grovt och toppa kyckling med dessa precis innan servering.