Buljong med svamp och miso

Buljong med svamp och miso
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Buljong med svamp och miso

10 ingredienser

1 h

Buljong med svamp och miso med citrusmarinerade sojabönor är en festlig förrätt. Kanske något att test redan i helgen?

Ingredienser

portioner
  • 2 l vatten
  • 15 cm konbu, torkad
  • 10 torkade shitakesvampar
  • 1 dl bonitoflakes
  • 2 msk misopasta
  • 2 msk smör
  • 1 dl sojabönor
  • olivolja
  • 1 citron
  • chiliflakes

Gör så här

  1. Värm vatten med konbu och shitake. Vattnet ska inte koka utan enbart sjuda i ca 20 minuter.
  2. Tillsätt bonitoflakes och dra av från värmen, låt stå i ca 30 minuter.
  3. Sila buljongen och värm upp den innan servering.
  4. Mixa i misopasta och smör i buljongen med en stavmixer eller visp.
  5. Marinera bönorna i lite olivolja, citron och chiliflakes.
  6. Lägg bönorna i en kopp, eller tallrik, och toppa med buljongen. Servera