Buljong med svamp och miso
Buljong med svamp och miso
10 ingredienser
1 h
Buljong med svamp och miso med citrusmarinerade sojabönor är en festlig förrätt. Kanske något att test redan i helgen?
Ingredienser
- 2 l vatten
- 15 cm konbu, torkad
- 10 torkade shitakesvampar
- 1 dl bonitoflakes
- 2 msk misopasta
- 2 msk smör
- 1 dl sojabönor
- olivolja
- 1 citron
- chiliflakes
Gör så här
- Värm vatten med konbu och shitake. Vattnet ska inte koka utan enbart sjuda i ca 20 minuter.
- Tillsätt bonitoflakes och dra av från värmen, låt stå i ca 30 minuter.
- Sila buljongen och värm upp den innan servering.
- Mixa i misopasta och smör i buljongen med en stavmixer eller visp.
- Marinera bönorna i lite olivolja, citron och chiliflakes.
- Lägg bönorna i en kopp, eller tallrik, och toppa med buljongen. Servera