Bulgurpytt med stekt ägg och riven fetaost
Bulgurpytt med stekt ägg och riven fetaost
17 ingredienser
30 min
Vegetarisk pytt i panna med bulgur och rostade medelhavsgrönsaker som paprika och aubergine. Tillsammans med stekt ägg, massor av örter och riven fryst fetaost blir det en snabb och riktigt god vegorätt.
Se Tom Sjöstedt laga receptet

Ingredienser
Bulgur
- 2 dl bulgur
- 4 dl grönsaksbuljong
- olivolja
- salt
Grönsaker
- 1 aubergine
- 2 röda paprikor
- 1 zucchini
- 4 klyftor vitlök, skalad
- 2 rödlökar, skalad
- 2 rosmarinkvistar
ägg
- 4 ägg
- matolja
- salt
Topping
- 50 g fetaost, fryst
- 1 kruka vattenkrasse
- oregano
- färsk körvel
Gör så här
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Koka bulguren i buljongen enligt anvisning på förpackningen. Smaka av med salt och lite olivolja.
- Skär alla grönsaker i mindre bitar. Blanda med salt, olivolja och rosmarin.
- Rosta i ugnen ca 20 minuter, grönsakerna ska få ordentligt med färg. Blanda upp med bulgur före servering.
- Stek äggen i olja till perfektion. Salta.
- Servera pytten med stekt ägg och garnera med plockade örter och riv över fryst fetaost.
Glöm inte att matsortera äggskal och rester från grönsakerna för en mer hållbar matlagning, och njut av din bulgurpytt. /Köket-redaktionen