Bulgurpytt med stekt ägg och riven fetaost

koket.se
Bulgurpytt med stekt ägg och riven fetaost
Foto: TV4
Tom Sjöstedt SMK
Tom Sjöstedt SMK

Bulgurpytt med stekt ägg och riven fetaost

17 ingredienser

30 min

Vegetarisk pytt i panna med  bulgur och rostade medelhavsgrönsaker som paprika och aubergine. Tillsammans med stekt ägg, massor av örter och riven fryst fetaost blir det en snabb och riktigt god vegorätt.

Se Tom Sjöstedt laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Bulgur

  • 2 dl bulgur
  • 4 dl grönsaksbuljong
  • olivolja
  • salt

Grönsaker

  • 1 aubergine
  • 2 röda paprikor
  • 1 zucchini
  • 4 klyftor vitlök, skalad
  • 2 rödlökar, skalad
  • 2 rosmarinkvistar

ägg

  • 4 ägg
  • matolja
  • salt

Topping

  • 50 g fetaost, fryst
  • 1 kruka vattenkrasse
  • oregano
  • färsk körvel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Koka bulguren i buljongen enligt anvisning på förpackningen. Smaka av med salt och lite olivolja.
  3. Skär alla grönsaker i mindre bitar. Blanda med salt, olivolja och rosmarin.
  4. Rosta i ugnen ca 20 minuter, grönsakerna ska få ordentligt med färg. Blanda upp med bulgur före servering.
  5. Stek äggen i olja till perfektion. Salta.
  6. Servera pytten med stekt ägg och garnera med plockade örter och riv över fryst fetaost.

Glöm inte att matsortera äggskal och rester från grönsakerna för en mer hållbar matlagning, och njut av din bulgurpytt. /Köket-redaktionen