Bulgurpytt med stekt ägg och riven fetaost

36 röster
30 min
4
Bulgurpytt med stekt ägg och riven fetaost
Foto: TV4

Vegetarisk pytt i panna med  bulgur och rostade medelhavsgrönsaker som paprika och aubergine. Tillsammans med stekt ägg, massor av örter och riven fryst fetaost blir det en snabb och riktigt god vegorätt.

Visa mer
30 min
4
4 portioner

Du behöver

Bulgur

  • 2 dl bulgur
  • 4 dl grönsaksbuljong
  • olivolja
  • salt

Grönsaker

  • 1 aubergine
  • 2 röda paprikor
  • 1 zucchini
  • 4 klyftor vitlök, skalad
  • 2 rödlökar, skalad
  • 2 rosmarinkvistar

stekta ägg

  • 4 ägg
  • matolja
  • salt

Topping

  • 50 g fetaost, fryst
  • 1 kruka vattenkrasse
  • oregano
  • körvel
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Koka bulguren i buljongen enligt anvisning på förpackningen. Smaka av med salt och lite olivolja.
  3. Skär alla grönsaker i mindre bitar. Blanda med salt, olivolja och rosmarin.
  4. Rosta i ugnen ca 20 minuter, grönsakerna ska få ordentligt med färg. Blanda upp med bulgur före servering.
  5. Stek äggen i olja till perfektion. Salta.
  6. Servera pytten med stekt ägg och garnera med plockade örter och riv över fryst fetaost.
  7. Glöm inte att matsortera äggskal och rester från grönsakerna för en mer hållbar matlagning, och njut av din bulgurpytt. /Köket-redaktionen
31 augusti 2019

Laddar fler recept...