Bulgur med tomat och kikärter

61 röster
20 m
4
20 m
4

Du behöver

  • 4 dl bulgur
  • 1 gul lök
  • 6 hela tomater
  • 1 burk kikärtor (à 400 g)
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 dl öl, ljus
  • salt och svartpeppar
  • 2 krukor persilja

Gör så här

  1. Skölj bulguren och lägg åt sidan.
  2. Hacka och stek löken tills den blir mjuk. Tillsätt ölen. Hacka tomaterna i grova bitar och lägg i stekpannan. Tillsätt tomatpurén och kikärtorna. Låt koka upp under lock tills tomaterna börjar falla ihop.
  3. Lägg i bulguren och rör om. Låt tomatgrytan koka upp tillsammans med bulguren i cirka 10 minuter. Tillsätt lite vatten om det behövs.
  4. Smaka av med salt och peppar. Toppa med persilja.
5 mars 2018

Fler goda recept