Thaiflax

Foto: Camilla Lindqvist
Thaiflax
8 ingredienser
Thaiflax är kycklingvingar med smak av Thailand, perfekt att ha på en buffé. Recepten kommer från boken Buffé - helt enkelt.
Receptet är tänkt som en del av en buffé för cirka 12 personer.
Kolla in fler recept och läs mer om
Ingredienser
- 4 klyftor vitlök, stora
- 4 cm färsk ingefära
- 1 msk sambal oelek
- 1 dl fisksås
- 4 msk ostronsås
- 1,5 kg kycklingvinge
- 6 salladslökar
- 1 kruka färsk koriander
Gör så här
- Värm ugnen till 225 grader.
- Klä en långpanna med folie (och underlätta för diskaren).
- Skala och hacka vitlöksklyftorna och ingefäran till marinaden och lägg i en skål.
- Blanda i sambal oeleken, fisksåsen och ostronsåsen.
- Lägg ut vingarna i långpannan och häll över marinaden. Gegga runt dem ordentligt. Ett lortigt jobb, men någon måste göra det.
- Stek 30 minuter i ugnen. Ser vingarna bleka ut då så brassa på ett par minuter på grilläge och maxvärme.
- Under tiden hinner du ansa och hacka salladslökarna fint.
- Hacka koriandern grovt.
- Strö hacket över kycklingvingarna och servera med limeklyftor.