Buffalo chicken thighs med blue cheese dip

3 h
4
Spela video Buffalo chicken thighs med blue cheese dip
Foto: TV4
3 h
4

Du behöver

  • 600 g kycklinglårfilé
  • salt att rimma kycklingen i (1 liter vatten + 1 dl salt)

Glaze

  • 2 dl ketchup
  • 1 dl srirachasås
  • 2 små klyftor vitlök, finhackade
  • 1 bit färsk ingefära, finhackad
  • 1 lime, saft och skal från
  • ca 1 msk strösocker
  • 2 tsk nymalen svartpeppar
  • ca 80 g smör, rumstempererat

Sötpotatischips

  • 500 g sötpotatis
  • neutral olja
  • salt och svartpeppar

Blue cheese dip

  • 150 g blåmögelost
  • 1 msk majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl gräslök, hackad
  • salt och svartpeppar

Servering

  • 2 salladslökar, strimlade

Gör så här

  1. Koka upp vatten och salt och låt kallna. Låt kycklingen rimma i den kalla lagen i ca 2 timmar.
  2. Glaze
    Gör under tiden glazen till kycklingen. Koka upp allt utom smör och låt sjuda ett par minuter. Låt svalna något och mixa sedan glazen helt slät. Avsluta med att mixa ner smöret i såsen.
  3. Sötpotatis
    Sätt ugnen på 225 grader varmluft. Skala sötpotatisen och skär den i tunna skivor. Lägg ut på plåt eller form med bakplåtspapper. Sväng runt med olja och krydda med salt. Låt rosta i ca 20 minuter eller tills potatisen är mjuk och har fått en härlig yta.
  4. Blue cheese dip
    Smula ner osten i en bunke och mixa samman med majonnäs och gräddfil till en slät dipp. Rör ner gräslöken och smaka eventuellt av med salt och svartpeppar.
  5. Tillagning av kyckling
    Ta upp kycklingen och torka den torr. Sväng runt kycklingen med lite olja och grilla den sedan tills den fått fin färg och är genomlagad. Sväng runt den heta kycklingen i glazen, toppa med strimlad salladslök och servera genast.
Kommentera receptet

Fler goda recept