Brysselkålssallad med tranbär och fetaost

Brysselkålssallad med tranbär och fetaost
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Brysselkålssallad med tranbär och fetaost

69

5 steg att laga

11 ingredienser

25 m

Matig, varm sallad med rostade morötter, brysselkål, fetaost och tranbär. Lika god till vardags som på Thanksgiving och julbordet.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 4-5 morötter
  • 2 rödlökar
  • 1 kruka färsk timjan
  • 500 g färsk brysselkål
  • 5 msk olivolja
  • 1 citron
  • 1 dl hasselnötter
  • 3 msk torkade tranbär
  • 200 g fetaost
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Skala och dela moroten i mindre, längre bitar. Dela löken i 4 delar. Hacka halva krukan med timjan. Blanda morot, lök, timjan, 2 msk olivolja, salt och peppar på en plåt och rosta i ugnen i ca 15-20 minuter.
  3. Skiva brysselkålen tunt och blanda med saften från 0,5 citron, salt och 2 msk olivolja. Massera kålen i ca 2 minuter och ställ åt sidan.
  4. Hacka nötterna grovt och rosta dem i en torr panna.
  5. Lägg brysselkålen på ett fat, toppa med grönsakerna från ugnen, nötterna, tranbär, smulad feta, resten av den hackade timjan samt lite mer olivolja!
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Klassisk lasagne med Grana Padano

4 rätter som räddar januari

När julen är över och allt känns trist - då äter du det här!

Läs mer