Brysselkålssallad med tranbär och fetaost

59 röster
25 m
4
Brysselkålssallad med tranbär och fetaost
Foto: TV4

Matig, varm sallad med rostade morötter, brysselkål, fetaost och tranbär. Lika god till vardags som på Thanksgiving och julbordet.

Visa mer
25 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 4-5 morötter
  • 2 rödlök
  • 1 kruka färsk timjan
  • 500 g färsk brysselkål
  • 5 msk olivolja
  • 1 citron
  • 1 dl hasselnötter
  • 3 msk torkade tranbär
  • 200 g fetaost
  • salt
  • peppar
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Skala och dela moroten i mindre, längre bitar. Dela löken i 4 delar. Hacka halva krukan med timjan. Blanda morot, lök, timjan, 2 msk olivolja, salt och peppar på en plåt och rosta i ugnen i ca 15-20 minuter.
  3. Skiva brysselkålen tunt och blanda med saften från 0,5 citron, salt och 2 msk olivolja. Massera kålen i ca 2 minuter och ställ åt sidan.
  4. Hacka nötterna grovt och rosta dem i en torr panna.
  5. Lägg brysselkålen på ett fat, toppa med grönsakerna från ugnen, nötterna, tranbär, smulad feta, resten av den hackade timjan samt lite mer olivolja!
18 november 2017

Laddar fler recept...