Brysselkålssallad med tranbär och fetaost

25 m
4
Spela video Brysselkålssallad med tranbär och fetaost
Foto: TV4
25 m
4

Du behöver

  • 4-5 morötter
  • 2 rödlökar
  • 1 kruka färsk timjan
  • 500 g färsk brysselkål
  • 5 msk olivolja
  • 1 citron
  • 1 dl hasselnötter
  • 3 msk torkade tranbär
  • 200 g fetaost
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Skala och dela moroten i mindre, längre bitar. Dela löken i 4 delar. Hacka halva krukan med timjan. Blanda morot, lök, timjan, 2 msk olivolja, salt och peppar på en plåt och rosta i ugnen i ca 15-20 minuter.
  3. Skiva brysselkålen tunt och blanda med saften från 0,5 citron, salt och 2 msk olivolja. Massera kålen i ca 2 minuter och ställ åt sidan.
  4. Hacka nötterna grovt och rosta dem i en torr panna.
  5. Lägg brysselkålen på ett fat, toppa med grönsakerna från ugnen, nötterna, tranbär, smulad feta, resten av den hackade timjan samt lite mer olivolja!
Kommentera receptet

Fler goda recept