Brysselkålssallad med äpple, hasselnötter, ägg- och brynt smörkräm

Brysselkålssallad med äpple, hasselnötter, ägg- och brynt smörkräm
Foto: Tv4
Niklas Ekstedt 2018
Niklas Ekstedt 2018

Brysselkålssallad med äpple, hasselnötter, ägg- och brynt smörkräm

0

9 ingredienser

Rustikt recept på en sallad med stekt brysselkål, äpple, rostade hasselnötter, med en krämig ägg och smörkräm.

Ingredienser

portioner4
  • 450 g brysselkål
  • 450 g brysselblommor
  • 2 ägg
  • 2 dl smör
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1-2 äpplen
  • 100 g hasselnötter, rostade

Gör så här

  1. Lägg smör i en såspanna över medium hög värme och rör om hela tiden. Koka smöret guldbrunt och tills det fått en nötig smak. Ställ sedan åt sidan.
  2. Koka ägg i vatten ca 2 minuter. Ta bort ägg från värmen och kyl dem i isvatten.
  3. Skala äggen och mixa dem slätt I en mixer. Tillsätt vittvinsvinäger. Fortsätt mixa och häll försiktigt i det brynta smöret och oljan. Blanda till en mjuk crème.
  4. Skala av det yttre skiktet på brysselkålen och dela dem på hälften. Klipp brysselblommorna i kvartar.
  5. Värm upp en panna över medelhög värme och steka brysselkålen i smör ca 2-3 minuter. Tillsätt brysselblommorna och fortsätt steka i 1-2 minuter. Tillsätt 3 msk. vatten och låt koka av under 30 sekunder - 1 minut. Smaka av med salt.
  6. Toppa brysselkålssalladen med tunt skivat äpple, äggdressing och rostade hasselnötter.
TIPS!
läs mer
Räksallad med grön sparris och citroninlagd avokadoNY

16 fräscha vårrecept

Enkelt och hälsosamt

Läs mer