Brysselkålssallad med apelsin och granatäpple

15 m
4
Brysselkålsallad med apelsin och granatäpple
Foto: Stephanie Bjelkstam
15 m
4

Du behöver

  • 500 g brysselkål
  • 2 apelsiner
  • 1 granatäpple
  • 1 dl pekannötter
  • 1 dl tranbär

Dressing

  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk honung
  • 1 dl olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar från kvarn

Gör så här

  1. Koka brysselkålen cirka 3 minuter i saltat vatten. Häll av och spola med kallt vatten. Plocka bladen och lägg dem i en skål.
  2. Skär filéerna ur apelsinerna. Pressa ut resterande saft ur det överblivna inkråmet.
  3. Rosta pekannötter i en torr kastrull tillsammans med lite flingsalt.
  4. Kärna ut granatäpplet.
  5. Vispa samman senap, honung, apelsinsaft, olivolja, flingsalt och svartpeppar till en dressing.
  6. Blanda dressingen med brysselkål, apelsin, granatäpple, tranbär och rostade pekannötter.
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept