Brysselkålssallad med apelsin och granatäpple

119 röster
15 m
4
Brysselkålsallad med apelsin och granatäpple
Foto: Stephanie Bjelkstam

Fräsch sallad på brysselkål, apelsin och granatäpple som toppas med pekannötter för extra härlig crunch. Pricken över i är den goda senapsdressingen.

Visa mer
15 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g brysselkål
  • 2 apelsiner
  • 1 granatäpple
  • 1 dl pekannötter
  • 1 dl tranbär

Dressing

  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk honung
  • 1 dl olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar från kvarn

Gör så här

  1. Koka brysselkålen cirka 3 minuter i saltat vatten. Häll av och spola med kallt vatten. Plocka bladen och lägg dem i en skål.
  2. Skär filéerna ur apelsinerna. Pressa ut resterande saft ur det överblivna inkråmet.
  3. Rosta pekannötter i en torr kastrull tillsammans med lite flingsalt.
  4. Kärna ut granatäpplet.
  5. Vispa samman senap, honung, apelsinsaft, olivolja, flingsalt och svartpeppar till en dressing.
  6. Blanda dressingen med brysselkål, apelsin, granatäpple, tranbär och rostade pekannötter.
20 december 2016

laddar fler recept

Laddar fler recept