Brysselkålssallad med apelsin och granatäpple

Brysselkålsallad med apelsin och granatäpple
Foto: Stephanie Bjelkstam
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Brysselkålssallad med apelsin och granatäpple

10 ingredienser

15 m

Fräsch sallad på brysselkål, apelsin och granatäpple som toppas med pekannötter för extra härlig crunch. Pricken över i är den goda senapsdressingen.

Ingredienser

portioner
  • 500 g brysselkål
  • 2 apelsiner
  • 1 granatäpple
  • 1 dl pekannötter
  • 1 dl tranbär

dressing

  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk honung
  • 1 dl olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Koka brysselkålen cirka 3 minuter i saltat vatten. Häll av och spola med kallt vatten. Plocka bladen och lägg dem i en skål.
  2. Skär filéerna ur apelsinerna. Pressa ut resterande saft ur det överblivna inkråmet.
  3. Rosta pekannötter i en torr kastrull tillsammans med lite flingsalt.
  4. Kärna ut granatäpplet.
  5. Vispa samman senap, honung, apelsinsaft, olivolja, flingsalt och svartpeppar till en dressing.
  6. Blanda dressingen med brysselkål, apelsin, granatäpple, tranbär och rostade pekannötter.