Brysselkåls- och hjärtsallad med kummin- och senapskräm

Brysselkåls- och hjärtsallad med kummin- och senapskräm
Foto: Christopher Thaung
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Brysselkåls- och hjärtsallad med kummin- och senapskräm

11 ingredienser

20 m

En sallad på julbordet sitter aldrig fel. Ernst gör en makalöst god med brysselkål, hjärtsallad och rostade hasselnötter. Toppas med krämig senaps- och kummindressing.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
  • 500 g brysselkål
  • 4 hjärtsalladshuvuden
  • 1 dl hasselnötter, rostade
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk kummin
  • 2 msk grovkornig senap
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 1 msk honung
  • 1 msk vatten
  • salt
  • peppar

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Blanda majonnäs med mortlad kummin, senap, balsamico, vatten och honung.
  2. Putsa och blanchera brysselkålen lätt, låt svalna och dela brysselkålen.
  3. Skär salladen i kvartar, lägg upp ett serveringsfat tillsammans med brysselkålen.
  4. Ringla över dressingen och rostade hasselnötter, servera.