Brysselkåls- och hjärtsallad med kummin- och senapskräm

32 röster
20 m
Brysselkåls- och hjärtsallad med kummin- och senapskräm
Foto: Christopher Thaung

En sallad på julbordet sitter aldrig fel. Ernst gör en makalöst god med brysselkål, hjärtsallad och rostade hasselnötter. Toppas med krämig senaps- och kummindressing.

Visa mer
20 m

Du behöver

  • 500 g brysselkål
  • 4 hjärtsalladshuvuden
  • 1 dl rostade hasselnötter
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk kummin
  • 2 msk grovkornig senap
  • 2 msk vit balsamico
  • 1 msk honung
  • 1 msk vatten
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Blanda majonnäs med mortlad kummin, senap, balsamico, vatten och honung.
  2. Putsa och blanchera brysselkålen lätt, låt svalna och dela brysselkålen.
  3. Skär salladen i kvartar, lägg upp ett serveringsfat tillsammans med brysselkålen.
  4. Ringla över dressingen och rostade hasselnötter, servera.
22 december 2016

laddar fler recept

Laddar fler recept