Brysselkåls- och hjärtsallad med kummin- och senapskräm

56 röster
20 m
Brysselkåls- och hjärtsallad med kummin- och senapskräm
Foto: Christopher Thaung

En sallad på julbordet sitter aldrig fel. Ernst gör en makalöst god med brysselkål, hjärtsallad och rostade hasselnötter. Toppas med krämig senaps- och kummindressing.

Visa mer
20 m

Du behöver

  • 500 g brysselkål
  • 4 hjärtsalladshuvuden
  • 1 dl rostade hasselnötter
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk kummin
  • 2 msk grovkornig senap
  • 2 msk vit balsamico
  • 1 msk honung
  • 1 msk vatten
  • salt
  • peppar
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Blanda majonnäs med mortlad kummin, senap, balsamico, vatten och honung.
  2. Putsa och blanchera brysselkålen lätt, låt svalna och dela brysselkålen.
  3. Skär salladen i kvartar, lägg upp ett serveringsfat tillsammans med brysselkålen.
  4. Ringla över dressingen och rostade hasselnötter, servera.
22 december 2016
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...