Brysselkål med hasselnötter, honung och persilja

Siri Barje 2016

Brysselkål med hasselnötter, honung och persilja

8 ingredienser

ca 15 m

Ljuvligt god smörstekt brysselkål som serveras med knapriga hasselnötter och sötas med honung.

Jag älskar alla typer av kål. De är goda, användbara, nyttiga och fullständigt fantastiska. /Siri

Ingredienser

portioner
  • 500 g brysselkål
  • 3 msk smör
  • ca 1 msk vatten
  • 3 msk hasselnötter
  • 0,5 kruka persilja
  • 2 msk honung
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Dela brysselkålen i två delar och ta bort blad som ser fula ut.
  2. Smält smöret i en stekpanna och tillsätt brysselkålen. Stek på hög värme i två minuter. Tillsätt en skvätt vatten och låt det koka in. Fortsätt steka på hög värme i ungefär sex minuter eller tills de känns klara.
  3. Hacka hasselnötterna och persiljan.
  4. Ringla honungen över brysselkålen. Häll i nötterna, persiljan och blanda runt ordentligt. Avsluta med salt och peppar.