• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Brysselkål med apelsin- och saffransdressing

Brysselkål med apelsin- och saffransdressing
Foto: Tv4
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Brysselkål med apelsin- och saffransdressing

4 steg att laga

12 ingredienser

20 m

Brysselkål är en klassisk rätt till julbordet. I det här receptet får kålen sällskap av en härlig citrusdressing, russin, nötter och mandel.

Ingredienser

portioner6 portioner
  • 1 förp brysselkål
  • 1 apelsin
  • 1,5 msk honung
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0,15 g saffran (à ca 1/3 kuvert)
  • salt
  • 1 dl sultanrussin
  • 0,5 dl pistagenötter, grovhackade
  • 0,5 dl rostade mandlar, grovhackade
  • 1 dl dill, plockad
  • 1 dl mynta, plockad

Gör så här

  1. Strimla brysselkålen tunt på mandolin eller med kniv.
  2. Blanda apelsinjuice, skal, honung, olivolja, vinäger och saffran till en dressing.
  3. Blanda brysselkålen med dressingen, salta och smaka av.
  4. Vänd runt med russin, nötter och örter.