Brysselkål med apelsin- och saffransdressing

14 röster
20 m
6
Brysselkål med apelsin- och saffransdressing
Foto: Tv4

Brysselkål är en klassisk rätt till julbordet. I det här receptet får kålen sällskap av en härlig citrusdressing, russin, nötter och mandel.

Visa mer
20 m
6
6 portioner

Du behöver

  • 1 förp brysselkål
  • 1 apelsin
  • 1,5 msk honung
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0,15 g saffran (à ca 1/3 kuvert)
  • salt
  • 1 dl sultanrussin
  • 0,5 dl pistagenötter, grovhackade
  • 0,5 dl rostade mandlar, grovhackade
  • 1 dl dill, plockad
  • 1 dl mynta, plockad
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Strimla brysselkålen tunt på mandolin eller med kniv.
  2. Blanda apelsinjuice, skal, honung, olivolja, vinäger och saffran till en dressing.
  3. Blanda brysselkålen med dressingen, salta och smaka av.
  4. Vänd runt med russin, nötter och örter.

Laddar fler recept...