Bruschetta med vitlöksbönor och zucchini

POPULÄRT
koket.se
Bruschetta med vitlöksbönor och zucchini
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Bruschetta med vitlöksbönor och zucchini

12 ingredienser

20 min

Enkel rätt med en fantastiskt god röra på vitlöksfrästa bönor som läggs på en tjock skiva surdegsbröd och toppas med råhyvlad zucchini, buffelmozzarella och basilika. Urgott som förrätt eller lättare middag.

logo
Siri Barje 2016

Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor surdegsbröd (tjocka skivor)
  • 1 burk färdigkokta borlottibönor
  • 1 klyfta vitlök, till brödet
  • 2 klyftor vitlök, till bönorna
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk bredbar olivolja
  • 1 zucchini, gärna gul
  • 1 kruka basilika
  • 125 g buffelmozzarella
  • 1 citron
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Rosta brödet i en torr panna tills det får fin färg på båda sidorna.
  2. Häll av och skölj bönorna noggrant. Skala och finhacka vitlökarna till bönorna.
  3. Häll olivoljan i en kastrull och tillsätt vitlök och bönor, koka på låg värme i ca 10 minuter. Salta.
  4. Dela vitlöken till brödet och och rubba den försiktigt på ena sidan av brödskivorna. Bred på den bredbara olivoljan.
  5. Hyvla tunna långa skivor av zucchinin, funkar med en potatisskalare!
  6. Hacka basilikan (spara lite till garnering). Rör ned basilikan i bönorna.
  7. Fördela bönorna på brödet, toppa med zucchini, riven mozzarella, rivet citronskal och riven basilika!

Glöm inte att matsortera rester från grönsakerna för en mer hållbar matlagning, och njut av din bruschetta. /Köket-redaktionen