Bruschetta med pumpa

Bruschetta med pumpa
Foto: Tv4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Bruschetta med pumpa

3

5 steg att laga

9 ingredienser

1 h 30 m

Bruschetta med pumpa, salvia, brynt smör, parmesanost och honung är en riktigt lyxig och god förrätt som förgyller helgen.

läs mer
Kökets kurser
Kökets såskurs

Tommy lär dig allt om såser i Kökets såskurs.

Läs mer & se trailer >

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 600 g pumpa, i hel bit
  • 50 g smör, brynt
  • 10 blad salvia
  • 4 skiva bröd, smörstekt eller grillat
  • salt
  • 4 msk pumpakärnor, rostade
  • 2 msk honung
  • 75 g parmesanost, fint riven
  • ev. vit tryffel

Gör så här

  1. Baka pumpan i ugnen på 170 grader i ca 60 minuter tills att den är helt mjuk.
  2. Bryn smöret och stek sedan salvian i smöret. Lyft upp salvian på smörpapper och låt rinna av. Spara smöret.
  3. Stek eller grilla brödet frasigt.
  4. Gröp ur pumpan och lägg i en bunke, smaksätt med salt och det brynta salviasmöret.
  5. Lägg upp pumpan på brödet och toppa med pumpakärnor, honung och riven parmesanost och salvia. Om du har råd och möjlighet så är vit tryffel supergott på också.