Bruschetta med pumpa

Bruschetta med pumpa
Foto: Tv4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Bruschetta med pumpa

9 ingredienser

1 h 30 m

Bruschetta med pumpa, salvia, brynt smör, parmesanost och honung är en riktigt lyxig och god förrätt som förgyller helgen.

Ingredienser

portioner
  • 600 g pumpa, i hel bit
  • 50 g smör, brynt
  • 10 blad salvia
  • 4 skivor bröd, smörstekt eller grillat
  • salt
  • 4 msk pumpakärnor, rostade
  • 2 msk honung
  • 75 g parmesanost, fint riven
  • ev tryffel (vit)

Gör så här

  1. Baka pumpan i ugnen på 170 grader i ca 60 minuter tills att den är helt mjuk.
  2. Bryn smöret och stek sedan salvian i smöret. Lyft upp salvian på smörpapper och låt rinna av. Spara smöret.
  3. Stek eller grilla brödet frasigt.
  4. Gröp ur pumpan och lägg i en bunke, smaksätt med salt och det brynta salviasmöret.
  5. Lägg upp pumpan på brödet och toppa med pumpakärnor, honung och riven parmesanost och salvia. Om du har råd och möjlighet så är vit tryffel supergott på också.