Bruschetta med olika toppings

Bruschetta med olika toppings
Foto: TV4
Benjamin Ingrosso
Benjamin Ingrosso

Bruschetta med olika toppings

19 ingredienser

30 min

Bästa sättet att inleda en italiensk middag på - krispigt stekta surdegsbröd toppade med olika sorters goda pålägg.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 1 vitt surdegsbröd
  • olivolja

Tomat och basilika

  • 2 tomater (gärna gul och röd)
  • 1 msk färsk basilika
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Mozzarella och chili

  • 2 buffelmozzarella
  • 1 msk färsk mynta
  • 1 citron, finrivet skal
  • chiliflakes
  • olivolja
  • flingsalt

Sardeller och smör

  • 1 burk sardeller (à 80 g)
  • 0,5 dl färsk persilja, plockade blad
  • smör

Lardo och smör

  • 8 skivor lardo (be charkdisken skiva åt dig, ju tunnare desto bättre)
  • smör
  • flingsalt

Gör så här

  1. Skär brödet i skivor. Stek dem krispiga och gyllene i olivolja i en stekpanna. Dela skivorna på mitten.
  2. Tomat och basilika1
    Skär tomaterna i små tärningar. Strimla basilikan. Blanda med olivolja och basilika. Smaka av med salt och peppar.
  3. Toppa de nystekta surdegsskivorna med tomatblandningen.
  4. Mozzarella och chili2
    Strimla myntan. Bryt mozzarellan i bitar eller riv den grovt.
  5. Toppa de nystekta surdegsskivorna med mozzarella, finrivet citronskal och chiliflakes. Ringla över lite olivolja och avsluta med lite flingsalt.
  6. Sardeller och smör3
    Toppa de nystekta surdegsskivorna rikligt med smör. Lägg 2 sardellfiléer på varje bröd och avsluta med plockade persiljeblad.
  7. Lardo och smör4
    Toppa de nystekta surdegsskivorna rikligt med smör. Lägg på 1-2 skivor lardo på varje. Toppa med flingsalt.