Bruschetta alla caprese

34 röster
20 min
4
Bruschetta alla caprese
Foto: Lina Eriksson

Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat.

Vintips
Umani Ronchi Montepulciano d’Abruzzo 2007. Artnr 2337

Visa mer
20 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 tomater, i bitar
  • 125 g mozzarella, i bitar
  • 0,5 tsk flingsalt
  • 2 krm malen svartpeppar
  • 3 msk olivolja, extra Vergine
  • 4 brödskivor, gärna surdegsbröd
  • 1 klyfta vitlök, skalad och delad
  • 0,5 dl färsk basilika, hackad
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skär tomaterna i mindre bitar.
  2. Rosta brödet i en het stekpanna.
  3. Skala och dela vitlöksklyftorna.
  4. Gnid in det rostade brödet med vitlökshalvorna.
  5. Toppa med tomat, basilika och mozzarella.
  6. Salta och peppra. Ringla över olivolja.

Laddar fler recept...