Bruschetta alla caprese

Bruschetta alla caprese
Foto: Lina Eriksson
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Bruschetta alla caprese

38

6 steg att laga

8 ingredienser

20 min

Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat.

Vintips
Umani Ronchi Montepulciano d’Abruzzo 2007. Artnr 2337

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 4 tomater, i bitar
  • 125 g mozzarellaost, i bitar
  • 0,5 tsk flingsalt
  • 2 krm malen svartpeppar
  • 3 msk olivolja, extra Vergine
  • 4 brödskivor, gärna surdegsbröd
  • 1 klyfta vitlök, skalad och delad
  • 0,5 dl färsk basilika, hackad

Gör så här

  1. Skär tomaterna i mindre bitar.
  2. Rosta brödet i en het stekpanna.
  3. Skala och dela vitlöksklyftorna.
  4. Gnid in det rostade brödet med vitlökshalvorna.
  5. Toppa med tomat, basilika och mozzarella.
  6. Salta och peppra. Ringla över olivolja.
TIPS!
läs mer
Marockansk morotssallad med örter, pistage och hummus

Skapa en sundare vardag!

Nystarta året med goda och hälsosamma recept

Läs mer