Bruschetta alla caprese
Bruschetta alla caprese
8 ingredienser
20 min
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat.
Vintips
Umani Ronchi Montepulciano d’Abruzzo 2007. Artnr 2337
Ingredienser
- 4 tomater, i bitar
- 125 g mozzarellaost, i bitar
- 0,5 tsk flingsalt
- 2 krm malen svartpeppar
- 3 msk olivolja, extra Vergine
- 4 brödskivor, gärna surdegsbröd
- 1 klyfta vitlök, skalad och delad
- 0,5 dl färsk basilika, hackad
Gör så här
- Skär tomaterna i mindre bitar.
- Rosta brödet i en het stekpanna.
- Skala och dela vitlöksklyftorna.
- Gnid in det rostade brödet med vitlökshalvorna.
- Toppa med tomat, basilika och mozzarella.
- Salta och peppra. Ringla över olivolja.