Brownie med svarta bönor

Brownie med svarta bönor

Av: Lina Nertby Aurell, Mia Clase

Från: Malou efter tio

7 ingredienser

15 m + tid i kyl

"Att baka med bönor ger inte bara godsakerna extra näring - det bidrar inte minst till en perfekt konsistens." /Mia Clase och Lina Nertby Aurell

Ingredienser

Håll skärmen tänd
kaka
  • 1 förp svarta bönor, förkokta (ca 230 g avrunnen vikt)
  • 3 msk kokosolja, kallpressad
  • 4 msk jordnötssmör, osötat
  • 8 dadlar, färska och urkärnade
  • 2 msk vatten
  • 0,5 dl kakao (gärna raw)
  • 1 krm

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Skölj bönorna noggrant och låt rinna av.
  2. Smält kokosoljan och jordnötssmöret på låg värme och mixa sedan bönor, dadlar, kokosolja, jordnötssmör och vatten i en mixer.
  3. Tillsätt kakao och fortsätt mixa tills smeten blir len.
  4. Tryck ut smeten i en form klädd med bakplåtspapper. Låt stå i frysen i cirkus 2 timmar. Ta fram kakan en stund före servering.