Brödpudding med saffran
Brödpudding med saffran
12 ingredienser
1 h
"Perfekt att göra på lite torra saffransbullar eller om man tröttnat på bulle. Servera med amaretto-inkokta körsbär eller med rårörda hjortron och vispad crème fraiche. Lycka till!" /Alexander Pelli
Tips! Vispa crème fraichen och ställ in i kylen för att svalna, servera sedan direkt från kylen.
Se Alexander Pelli laga receptet

Ingredienser
- 600 g saffransbullar [ca 6-7]
- 140 g ägg (ekologiska) [1,4 dl]
- 250 g mjölk (ekologisk) [2,5 dl]
- 50 g grädde (ekologisk) [0,5 dl]
- 100 g rörsocker (ekologiskt) [1,2 dl]
- 5 g vaniljsocker (ekologiskt) [0,5 msk]
- 15 g rom (valfritt) [1 msk]
- 3 g havssalt [3 krm]
- 1 apelsin, rivet skal [ekologisk]
Servering
- crème fraîche, vispad
- hjortron (eller körsbär)
- sötmandel, rostad och hackad
Gör så här
- Skär upp bullarna i 1,5–2 cm tjocka skivor och rosta i ugnen i 20–30 minuter på 125 grader, låt sedan svalna.
- Fodra din form med papper eller smörj den ordentligt med smör.
- Blanda ihop allting till smeten.
- Lägg bullskivorna i smeten och låt dra tills de är mjuka och blöta.
- Lägg sedan upp bullskivorna i din form så jämnt och tight som möjligt. Häll över den resterande smeten. Låt svälla i 5 minuter.
- Baka i nedre delen av ugnen på 180 grader i 30–35 minuter.
- Servera nybakt (eller stek skivorna i smör tills den är gyllene och krispiga) tillsammans med vispad crème fraîche och rårörda hjortron. Toppa med rostad och hackad mandel.