Le cake au chocolat

Le cake au chocolat
Foto: Sebastien Boudet
Sébastien Boudet
Sébastien Boudet

Le cake au chocolat

Av: Sébastien Boudet

Från: Brödpassion

9 ingredienser

En underbar chokladkaka som smälter i munnen!

Receptet är hämtat från Sebastiens blogg Brödpassion

Ingredienser

  • 250 g ägg
  • 200 g cassonade socker
  • 150 g mjölkchoklad (eller 120 g mörkchoklad 70 %)
  • 100 g osaltad smör
  • 120 g vetemjöl
  • 7 g bakpulver
  • 90 g mandelmjöl
  • 25 g kakao
  • 120 g vispgrädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ihop ägg tillsammans med råsocker.
  3. Smält chokladen i ett vatten bad eller i mikro.
  4. Smält smöret.
  5. Sikta vetemjöl, bakpulver, mandelmjöl kakaopulver över äggblandningen.
  6. Vispa ordentligt för att ta bort klumparna.
  7. Häll i vispgrädde och smöret i smeten.
  8. Vispa ordentligt till ett slät smet.
  9. Häll i den smälta mjölkchokladen, byt vispen mot en slickepott och rör tills allt mjölkchoklad har blandas ordentligt med smeten.
  10. Klä en kakform med lite smörpapper.
  11. Fyll cirka 1/2 av formen med smet.
  12. Grädda i ugn i cirka en timme, kontrollera med en kniv ifall kakan är klar. Är kniven ren, så är den klar!