Cashew- och fetaostbröd

20 röster

Gott bröd på buffén eller picknicken är viktigt. Det här är garanterat ett bra och annorlunda recept. Receptet räcker till ca 25 kuvertbröd.

Visa mer

Du behöver

  • 500 g vatten
  • 150 g vetesurdeg
  • 20 g jäst
  • 725 g vetemjöl med hög proteinhalt
  • 125 g fint rågmjöl
  • 125 g honung
  • 20 g havssalt
  • 75 g fetaost
  • 75 g rostade cashewnötter

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser utom saltet, fetaosten och nötterna. Arbeta degen i hushållsmaskin i 10 minuter, eller för hand minst dubbelt så länge. Tillsätt saltet. Arbeta degen i ytterligare 5 minuter. Blanda i osten och nötterna. Låt degen vila i bunken i 1 timme.
  2. Forma degen till en avlång rulle. Dela den i ca 25 bitar och rulla bitarna till runda bullar. Lägg dem på bakplåtspapper på plåt eller i små formar. Låt bröden jäsa i 1 ½–2 timmar i rumstemperatur eller i kylen över natten.
  3. Sätt ugnen på 250 grader och ställ in en tom plåt på nedersta falsen.
  4. Mjöla bröden. Ställ in dem i ugnen och häll genast en kopp kallt vatten på den förvärmda plåten längst ned.
  5. Grädda bröden i 12–15 minuter.
  6. Låt bröden svalna på galler.
15 juli 2011
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept