Broccolitimbaler med vinsås

0 röster
8
Broccolitimbaler med vinsås
Foto: TV4

En vacker förrätt med spännande smaker.

Visa mer
8
8 portioner

Du behöver

  • 500 g broccoli
  • 3 ägg
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1 msk gräslök, hackad
  • salt och peppar

Sås:

  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 1 dl rött vin
  • 1 dl fiskbuljong
  • 75 g smör, mjukt
  • 50 g löj- eller stenbitsrom till garnering

Gör så här

  1. Förväll broccolin snabbt. Låt den rinna av väl och mixa. Arbeta in äggen, ett i sänder samt grädde och kryddor. Fyll smeten i smorda timbalformar. Grädda i vattenbad cirka 45 minuter. Låt svalna.
  2. Fräs löken i lite matfett i en kastrull. Späd med vin och buljong, koka ihop till hälften. Ta såsen av värmen och vispa i smöret i klickar.
  3. Lossa timbalerna runt kanterna med en kniv och vänd upp dem. Lägg såsen runt om och garnera med rom.
26 januari 2009
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept