Brigadeiro med festlig twist

81 röster
40 m + 2 h
4

Brigadeiro är en brasiliansk chokladtryffel med kondenserad mjölk. Här serveras Brigadeiron i ny tappning med grädde och jordgubbar.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
40 m + 2 h
4

Du behöver

  • 500 g jordgubbar
  • 1 dl balsamvinäger
  • 1,5 dl socker
  • 800 g kondenserad mjölk
  • 150 g mörk choklad, 70%
  • 3 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Rensa jordgubbarna och skär dem i små bitar. Blanda balsamvinäger och socker. Häll över jordgubbarna i balsamvinägern och rör om. Låt stå i två timmar. Rör om någon gång under tiden.
  2. Koka upp den kondenserade mjölken på svag värme. Rör om noga hela tides tills det tjocknar, efter cirka 10 minuter. Ta av kastrullen från spisen. Bryt chokladen i bitar och rör noga ner i den kondenserade mjölken. Detta kallas brigadeiro!
  3. Häll jordgubbarna och balsamvinägern i ett durkslag och spara vätskan.
  4. Lägg cirka 1 dl brigadeiro i en separat skål, vispa grädden och vänd ner i tryffeln.
  5. Blanda den sparade vätskan från jordgubbsblandningen med resten av brigadeiron. Rör om noga.
  6. Fördela jordgubbarna i fyra glas. Fyll på glasen med två lager, börja med den brigadeiro som blandats med vätskan från jordgubbarna. Avsluta med ett lager gräddblandning.
24 oktober 2016
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept