Bräserade majskycklingrullader

koket.se
Bräserade majskycklingrullader
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Bräserade majskycklingrullader

30 ingredienser

Bräserade majskycklingrullader med grekisk sallad blir en festlig och fräsch rätt att njuta av i helgen.

Se Fredrik Eriksson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Rullader

  • 1 gul lök
  • olivolja
  • 8 klyftor vitlök, finriven
  • 1 msk sardellkräm (eller hackade sardeller)
  • 1 dl parmesanost, riven
  • 8 blad ramslök, strimlad
  • ca 600 g majskycklinglårfile, 8 bitar med eller utan skinn (svensk)
  • svartpeppar
  • salt
  • japansk soja
  • 3 dl vitt vin
  • ev vatten (att späda med)
  • 1 knippe persilja

Grekisk sallad

  • 8 potatisar
  • 4 klyftor vitlök, skivad
  • 2 msk olivolja
  • 1 förp fetaost
  • 4 gemsallad
  • 1 gurka
  • 1 rödlök
  • 1 förp körsbärstomater
  • 1 citron
  • 1 burk svarta oliver (eller gröna)
  • olivolja
  • salt

Servering

  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 1 kruka persilja
  • svartpeppar
  • olivolja
  • citron

Gör så här

Rullader

  1. Finhacka löken och fräs hacket i olivolja så att det får lite färg.
  2. Tillsätt vitlök, sardeller och ost.
  3. Låt fyllningen svalna innan du strimla ner ramslök.
  4. Lägg ut lårfiléerna och bred på fyllningen, rulla sedan ihop dem.
  5. Peppra och salta rulladerna försiktigt då sardellerna även ger sälta.
  6. Pensla rulladerna med lite soja och olivolja.
  7. Lägg rulladerna i en form, häll vinet vid sidan om i formen.
  8. Tillaga rulladerna i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter så att kycklingen får fin färg.
  9. Stäng av ugnen och låt rulladerna dra i eftervärmen.
  10. Koka ner buljongen något i en kastrull och smaksätt efter eget tycke.
  11. Servera kycklingen i buljongen.

Grekisk sallad

  1. Skala och koka potatisen i lite vatten med vitlök, 2 msk olivolja och salt.
  2. Häll bort lite av vätskan och mosa potatisen grovt.
  3. Smula osten på ett bakplåtspapper. Rosta sedan osten i ugnen på 225 grader i ca 10 minuter så att den får lite färg.
  4. Dela salladen och skär bort rotfästet.
  5. Ringla lite olivolja över salladen och sota den i en het panna i några minuter.
  6. Skala, kärna ur och skär gurkan lite grovt.
  7. Fräs gurkbitarna i pannan med olivolja i någon minut så att de får lite färg, salta.
  8. Hyvla rödlöken tunt.
  9. Dela tomaterna och marinera dem och oliverna med lite rivet citronskal, citronsaft och olivolja.

Servering

  1. Lägg upp potatisen på ett fat.
  2. ”Bygg” sedan salladen enligt bild och toppa med yoghurt.
  3. Strö över persilja och servera lite olivolja och citron vid sidan om.