Bovetewraps med stekt ägg

koket.se
Bovetewraps med stekt ägg
Foto: Charlotte Gawell

Bovetewraps med stekt ägg

Av: Anja Forsnor

Från: Nyhetsmorgon

16 ingredienser

20 m

Matiga bovetewraps fyllda med ägg och grönsaker. Du steker dem enkelt i stekpannan – perfekta att ta med till stranden eller på utflykten. /Anja Forsnor

Observera att mängden fyllning ovan är för en wrap. Bröden håller 2–3 dagar i kylskåp och du kan enkelt värma dem i mikron.

Se Anja Forsnor laga receptet

logo

Ingredienser

portioner wraps

Bovetebröd

  • 2,5 dl bovetemjöl
  • 1 msk fiberhusk
  • 0,5 msk chiafrön
  • salt
  • 1 dl vatten
  • 1,5 msk kallpressad kokosolja

Fyllning till varje bröd

  • 1 msk tahinipasta
  • 1 ägg, stekt
  • 2 körsbärstomater
  • 1 dl babyspenat
  • 0,25 paprika
  • 0,5 avokado
  • persilja
  • 1 tsk olivolja
  • örtsalt
  • peppar

Gör så här

Bovetewraps

  1. Blanda de torra ingredienserna till ett finfördelat mjöl, tillsätt sedan
  2. vatten och kokosolja. Blanda ihop till en jämn deg och dela den i fyra
  3. lika stora delar.
  4. Kavla degen tunn på en mjölad yta och grädda i het
  5. stekpanna tills brödet får färg.

Fyllningen

  1. Bred tahini på bröden och lägg sedan på stekt ägg, grönsaker,
  2. olivolja, salt och peppar. Stäng wrapen och rulla in i smörgåspapper
  3. eller bakplåtspapper med ett litet snöre om.