Bovetewraps med stekt ägg

7 röster
20 m
4 wraps
Bovetewraps med stekt ägg
Foto: Charlotte Gawell

Matiga bovetewraps fyllda med ägg och grönsaker. Du steker dem enkelt i stekpannan – perfekta att ta med till stranden eller på utflykten. /Anja Forsnor

Observera att mängden fyllning ovan är för en wrap. Bröden håller 2–3 dagar i kylskåp och du kan enkelt värma dem i mikron.

Visa mer
20 m
4 wraps
4 portioner

Du behöver

Bovetebröd

  • 2,5 dl bovetemjöl
  • 1 msk fiberhusk
  • 0,5 msk chiafrön
  • salt
  • 1 dl vatten
  • 1,5 msk kallpressad kokosolja

Fyllning till varje bröd

  • 1 msk tahini
  • 1 stekt ägg
  • 2 cocktailtomater
  • 1 dl babyspenat
  • 0,25 paprika
  • 0,5 avokado
  • lite persilja
  • 1 tsk olivolja
  • örtsalt och peppar

Gör så här

  1. Bovetewraps
    Blanda de torra ingredienserna till ett finfördelat mjöl, tillsätt sedan vatten och kokosolja. Blanda ihop till en jämn deg och dela den i fyra lika stora delar.
  2. Kavla degen tunn på en mjölad yta och grädda i het stekpanna tills brödet får färg.
  3. Fyllningen
    Bred tahini på bröden och lägg sedan på stekt ägg, grönsaker, olivolja, salt och peppar. Stäng wrapen och rulla in i smörgåspapper eller bakplåtspapper med ett litet snöre om.
8 mars 2016
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept