Bovetewraps med stekt ägg

Bovetewraps med stekt ägg
Foto: Charlotte Gawell

Bovetewraps med stekt ägg

Av: Anja Forsnor

Från: Nyhetsmorgon

16 ingredienser

20 m

Matiga bovetewraps fyllda med ägg och grönsaker. Du steker dem enkelt i stekpannan – perfekta att ta med till stranden eller på utflykten. /Anja Forsnor

Observera att mängden fyllning ovan är för en wrap. Bröden håller 2–3 dagar i kylskåp och du kan enkelt värma dem i mikron.

Se Anja Forsnor laga receptet

logo

Ingredienser

Håll skärmen tänd
wraps

Bovetebröd

  • 2,5 dl bovetemjöl
  • 1 msk fiberhusk
  • 0,5 msk chiafrön
  • salt
  • 1 dl vatten
  • 1,5 msk kallpressad kokosolja

Fyllning till varje bröd

  • 1 msk tahinipasta
  • 1 ägg, stekt
  • 2 körsbärstomater
  • 1 dl babyspenat
  • 0,25 paprika
  • 0,5 avokado
  • persilja
  • 1 tsk olivolja
  • örtsalt
  • peppar

Gör så här

Håll skärmen tänd

Bovetewraps

  1. Blanda de torra ingredienserna till ett finfördelat mjöl, tillsätt sedan
  2. vatten och kokosolja. Blanda ihop till en jämn deg och dela den i fyra
  3. lika stora delar.
  4. Kavla degen tunn på en mjölad yta och grädda i het
  5. stekpanna tills brödet får färg.

Fyllningen

  1. Bred tahini på bröden och lägg sedan på stekt ägg, grönsaker,
  2. olivolja, salt och peppar. Stäng wrapen och rulla in i smörgåspapper
  3. eller bakplåtspapper med ett litet snöre om.