Bönor med chili och mynta

1 röst
15 m
4
Bönor med chili och mynta
Foto: Markiz Tainton
15 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 knippe mynta
  • 0,5 knippe koriander
  • 200 g bondbönor
  • 200 g ärtor
  • 1 chilifrukt
  • 1-2 citroner
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk malen spiskummin

Gör så här

  1. Plocka bladen från myntastjälkarna och koriandern, lägg stjälkarna i en kastrull med saltat kokande vatten, lägg sedan i bönorna och ärtorna och låt koka i 4 minuter.
  2. Kärna ur och dela under tiden chilin och finhacka den med myntabladen och korianderbladen. Lägg hacket i en skål och riv i lite citronskal, pressa sedan all citronsaft. Tillsätt 2 msk olivolja och smaka av med salt peppar och 1 tsk spiskummin.
  3. Häll av bönorna men spara 1-2 dl av kokvattnet, släng stjälkarna. Lägg sedan bönorna på ett fat, blanda med lite av kokvattnet mosa försiktigt med en gaffel och ringla sedan dressingen över. Ringla resterande dressing precis innan servering.
21 april 2018