Bönor med chili och mynta

Bönor med chili och mynta
Foto: Markiz Tainton
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Bönor med chili och mynta

8 ingredienser

15 m

Mosade bondbönor och ärtor toppade med en dressing på citron, örter och chili.

Ingredienser

portioner
  • 1 knippe mynta
  • 0,5 knippe koriander
  • 200 g bondbönor
  • 200 g ärtor
  • 1 chilifrukt
  • 1-2 citroner
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk malen spiskummin

Gör så här

  1. Plocka bladen från myntastjälkarna och koriandern, lägg stjälkarna i en kastrull med saltat kokande vatten, lägg sedan i bönorna och ärtorna och låt koka i 4 minuter.
  2. Kärna ur och dela under tiden chilin och finhacka den med myntabladen och korianderbladen. Lägg hacket i en skål och riv i lite citronskal, pressa sedan all citronsaft. Tillsätt 2 msk olivolja och smaka av med salt peppar och 1 tsk spiskummin.
  3. Häll av bönorna men spara 1-2 dl av kokvattnet, släng stjälkarna. Lägg sedan bönorna på ett fat, blanda med lite av kokvattnet mosa försiktigt med en gaffel och ringla sedan dressingen över. Ringla resterande dressing precis innan servering.