Bönor med chili och mynta

Bönor med chili och mynta
Foto: Markiz Tainton
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Bönor med chili och mynta

1

3 steg att laga

8 ingredienser

15 m

Mosade bondbönor och ärtor toppade med en dressing på citron, örter och chili.


Ingredienser

portioner4 portioner
  • 1 knippe mynta
  • 0,5 knippe koriander
  • 200 g bondbönor
  • 200 g ärtor
  • 1 chilifrukt
  • 1-2 citroner
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk malen spiskummin

Gör så här

  1. Plocka bladen från myntastjälkarna och koriandern, lägg stjälkarna i en kastrull med saltat kokande vatten, lägg sedan i bönorna och ärtorna och låt koka i 4 minuter.
  2. Kärna ur och dela under tiden chilin och finhacka den med myntabladen och korianderbladen. Lägg hacket i en skål och riv i lite citronskal, pressa sedan all citronsaft. Tillsätt 2 msk olivolja och smaka av med salt peppar och 1 tsk spiskummin.
  3. Häll av bönorna men spara 1-2 dl av kokvattnet, släng stjälkarna. Lägg sedan bönorna på ett fat, blanda med lite av kokvattnet mosa försiktigt med en gaffel och ringla sedan dressingen över. Ringla resterande dressing precis innan servering.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Elon - diskmaskin bild

Så rengör du diskmaskinen!

Här är smarta tips hur du enkelt rengör diskmaskinen

Läs mer