Grillade pilgrimsmusslor

14 röster

Pilgrimsmusslorna avnjutes tillsammans med sparris och serveras med citron-crème fraiche.

Visa mer

Du behöver

Pilgrimsmusslor

  • 12 pilgrimsmusslor
  • 2 buntar späd, grön sparris
  • 1 dl olivolja
  • 100 g mâchesallad

Citron-crème fraiche:

  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk lindblomshonung
  • 1 msk citronsaft , pressad
  • 2 msk citronverbena eller citronmeliss , finstrimlad
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar, nymald
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Tänd grillen och låt kol eller briketter få fin grå glöd.
  2. Vispa crème fraichen lätt innan honung, citronsaft och citronverbena tillsätts.
  3. Droppa försiktigt i olivoljan under vispning.
  4. Salta och peppra.
  5. Pensla sparrisen med hälften av olivoljan och grilla den i cirka 4–5 minuter.
  6. Rulla runt sparrisen hela tiden så att den inte blir bränd.
  7. Trä upp pilgrimsmusslorna på spett.
  8. Pensla dem med resten av oljan och grilla i 1 minut på var sida.
  9. Servera pilgrimsmusslorna med sparris, små klickar av såsen och machêsallad.
28 juni 2011

Laddar fler recept...