Grillade pilgrimsmusslor

Grillade pilgrimsmusslor
Foto: Jan Bengtsson

Grillade pilgrimsmusslor

17

11 ingredienser

Pilgrimsmusslorna avnjutes tillsammans med sparris och serveras med citron-crème fraiche.

Läs mer om Bonniers kokbok


Ingredienser

pilgrimsmusslor

  • 12 pilgrimsmusslor
  • 2 buntar späd, grön sparris
  • 1 dl olivolja
  • 100 g mâchesallad

Citron-crème fraiche:

  • 2 dl crème fraîche
  • 1 msk lindblomshonung
  • 1 msk citronsaft, pressad
  • 2 msk citronverbena eller citronmeliss, finstrimlad
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar, nymald

Gör så här

  1. Tänd grillen och låt kol eller briketter få fin grå glöd.
  2. Vispa crème fraichen lätt innan honung, citronsaft och citronverbena tillsätts.
  3. Droppa försiktigt i olivoljan under vispning.
  4. Salta och peppra.
  5. Pensla sparrisen med hälften av olivoljan och grilla den i cirka 4–5 minuter.
  6. Rulla runt sparrisen hela tiden så att den inte blir bränd.
  7. Trä upp pilgrimsmusslorna på spett.
  8. Pensla dem med resten av oljan och grilla i 1 minut på var sida.
  9. Servera pilgrimsmusslorna med sparris, små klickar av såsen och machêsallad.