Kamtjatkakrabba

Kamtjatkakrabba
Foto: Jan Bengtsson

Kamtjatkakrabba

8

9 ingredienser

Kallas även för kungskrabba, serveras med mango, lime och chili.

Läs mer om Bonniers kokbok


Ingredienser

portioner2

Kamtjatkakrabba

  • 1-2 ben, beroende på krabbans storlek, ca 250 g
  • 125 g mango, fryst i tärningar eller en mogen mango
  • 2 pak choi, ca 250 g

dressing

  • 1 limefrukt, skal och 2 msk pressad saft
  • 2 msk strösocker
  • 1 röd chilifrukt, finhackad
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 2 krm salt
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Klipp upp krabbenen med en sax och ta ur köttet med hjälp av ett skaldjursbestick.
  2. Rensa och skär köttet i 2 cm tjocka skivor.
  3. Skala mangon, ta bort kärnan och skär fruktköttet i 1 × 1 cm stora tärningar eller tina den frysta mangon.
  4. Spara det gröna på pak choien och strimla stjälkarna.
  5. Blanda krabbkött, mango och både det gröna och stjälkarna från pak choien i en skål.
  6. Blanda limeskal, saft och socker och rör så att sockret löser sig.
  7. Tillsätt chili, ingefära och salt och vispa ner olivoljan.
  8. Häll dressingen över salladen och blanda försiktigt.
  9. Servera direkt med några extra limeklyftor.