Bönchili med öl och kakao
Bönchili med öl och kakao
16 ingredienser
30 m
Vegansk chiligryta med två lite oväntade ingredienser i - kakao och öl. Kakaon ger grytan en härligt mustig smak. Servera chilin i mjuka tortillabröd med avokado och rikligt med koriander.
Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser
- 2 förp svarta bönor
- 1 röd paprika
- 1 gul lök (stor)
- 3 klyftor vitlök
- 2 tsk malen spiskummin
- 1 förp krossade tomater
- 33 cl öl, ljus lager
- 1 msk kakao
- 1 tsk sambal oelek
- 0,5 zucchini
- salt
- peppar
- olja, till stekning
Till servering
- mjuka tortillabröd
- avokado
- koriander
Gör så här
- Skala och hacka lök och vitlök.
- Stek lök och vitlök på medelvärme i olja i en gryta tills gyllene.
- Tillsätt spiskummin i grytan och låt fräsa någon minut.
- Skölj bönorna och tillsätt dem i grytan, låt steka lite. Tillsätt därefter krossade tomater, öl, kakao och sambal oelek.
- Rör runt och låt koka utan lock tills du har en tjock röra!
- Dela, kärna ur och skär paprikan i små bitar. Skär även zucchinin i små bitar.
- Tillsätt paprika och zucchini i grytan och koka ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Servera med skivad avokado och koriander i tortillas.