Bönchili med öl och kakao

46 röster
30 m
4
Bönchili med öl och kakao
Foto: Tv4

Vegansk chiligryta med två lite oväntade ingredienser i - kakao och öl. Kakaon ger grytan en härligt mustig smak. Servera chilin i mjuka tortillabröd med avokado och rikligt med koriander.

Visa mer
30 m
4

Du behöver

  • 2 förp svarta bönor
  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök (stor)
  • 3 klyfta vitlök
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 1 förp krossade tomater
  • 33 cl öl, ljus lager
  • 1 msk kakao
  • 1 tsk sambal oelek
  • 0,5 zucchini
  • salt
  • peppar
  • olja, till stekning

Till servering

  • mjuka tortillabröd
  • avokado
  • koriander
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök.
  2. Stek lök och vitlök på medelvärme i olja i en gryta tills gyllene.
  3. Tillsätt spiskummin i grytan och låt fräsa någon minut.
  4. Skölj bönorna och tillsätt dem i grytan, låt steka lite. Tillsätt därefter krossade tomater, öl, kakao och sambal oelek.
  5. Rör runt och låt koka utan lock tills du har en tjock röra!
  6. Dela, kärna ur och skär paprikan i små bitar. Skär även zucchinin i små bitar.
  7. Tillsätt paprika och zucchini i grytan och koka ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  8. Servera med skivad avokado och koriander i tortillas.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...