Bönchili med öl och kakao

27 röster
30 m
4
30 m
4

Du behöver

  • 2 burkar svarta bönor
  • 1 röd paprika
  • 1 stor gul lök
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 burk krossade tomater
  • 33 cl öl, ljus lager
  • 1 msk kakao
  • 1 tsk sambal oelek
  • 0,5 zucchini
  • Salt och peppar
  • Olja till stekning

Till servering

  • mjuka tortillabröd
  • avokado
  • koriander

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök.
  2. Stek lök och vitlök på medelvärme i olja i en gryta tills gyllene.
  3. Tillsätt spiskummin i grytan och låt fräsa någon minut.
  4. Skölj bönorna och tillsätt dem i grytan, låt steka lite. Tillsätt därefter krossade tomater, öl, kakao och sambal oelek.
  5. Rör runt och låt koka utan lock tills du har en tjock röra!
  6. Dela, kärna ur och skär paprikan i små bitar. Skär även zucchinin i små bitar.
  7. Tillsätt paprika och zucchini i grytan och koka ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  8. Servera med skivad avokado och koriander i tortillas.
7 april 2018

Fler goda recept