Bönburgare - se & gör

65 röster
25 m
4 burgare
Bönburgare - se & gör
Foto: TV4
25 m
4 burgare

Du behöver

  • ca 410 g svarta bönor (1 burk)
  • 1 ägg
  • 2 klyftor vitlök
  • 3 salladslökar
  • 1 dl ströbröd eller mandelmjöl
  • salt och peppar
  • matolja

Gör så här

  1. Skölj bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av. Mosa med en gaffel.
  2. Hacka salladslöken. Blanda med bönorna och tillsätt ägget, mjölet, riven vitlök, salt och peppar. Låt smeten stå och svälla i ca 10 minuter.
  3. Forma 4 ganska tunna burgare och stek eller grilla dem, 1-1,5 min eller tills de fått fin färg på båda sidorna.
  4. Servera burgarna med dina favorittoppings!
18 juli 2016
Kökets kurser

Fler goda recept