Bönburgare - se & gör

Bönburgare - se & gör
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Bönburgare - se & gör

137

8 ingredienser

25 m

Siri Barje visar steg för steg hur du gör riktigt goda burgare på svarta bönor (som håller ihop när du steker dem!)

Ingredienser

portioner burgare
  • ca 410 g svarta bönor [1 burk]
  • 1 ägg
  • 2 klyftor vitlök
  • 3 salladslökar
  • 1 dl ströbröd (eller mandelmjöl)
  • salt
  • peppar
  • matolja

Gör så här

  1. Skölj bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av. Mosa med en gaffel.
  2. Hacka salladslöken. Blanda med bönorna och tillsätt ägget, mjölet, riven vitlök, salt och peppar. Låt smeten stå och svälla i ca 10 minuter.
  3. Forma 4 ganska tunna burgare och stek eller grilla dem, 1-1,5 min eller tills de fått fin färg på båda sidorna.
  4. Servera burgarna med dina favorittoppings!