Bönburgare - se & gör

136 röster
25 m
4 burgare
Bönburgare - se & gör
25 m
4 burgare
4 portioner

Du behöver

  • ca 410 g svarta bönor [1 burk]
  • 1 ägg
  • 2 klyfta vitlök
  • 3 salladslökar
  • 1 dl ströbröd (eller mandelmjöl)
  • salt
  • peppar
  • matolja

Gör så här

  1. Skölj bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av. Mosa med en gaffel.
  2. Hacka salladslöken. Blanda med bönorna och tillsätt ägget, mjölet, riven vitlök, salt och peppar. Låt smeten stå och svälla i ca 10 minuter.
  3. Forma 4 ganska tunna burgare och stek eller grilla dem, 1-1,5 min eller tills de fått fin färg på båda sidorna.
  4. Servera burgarna med dina favorittoppings!
18 juli 2016