Böcklingmousse på rostat knäcke

Böcklingmousse på rostat knäcke
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Böcklingmousse på rostat knäcke

4 ingredienser

Receptet kan varieras med alla rökta fiskar. Öka eller minska mängden efter behag och åtgång. Moussen håller sig 3-4 dagar i kylskåp. Servera moussen som förrätt eller vickning tillsammans med rostat knäckebröd.

Ingredienser

portioner
  • 6 böckling, skinn- och benfria, behåll rommen
  • 25 g osaltat smör
  • 0,5 dl grädde
  • 0,5 dl gräslök, finhackad

Gör så här

  1. Det är viktigt att böckling, smör och grädde har samma temperatur (kylskåpskall). Lägg böcklingen och rommen i en matberedare. Kör till en fin massa. Blanda sedan i smöret och sist grädden. Smaka av med nymalen vitpeppar. Sätt till mera grädde om blandningen är för salt.
  2. Lägg i en form (stor som en tekopp). Ställ i kylskåpet i några timmar.
  3. Bred moussen på rostat knäckebröd och strö gräslök över.