Böcklingmousse med gräslökssås

Böcklingmousse med gräslökssås
Foto: TV4

Kör böcklingen i matberedare för att få moussen slät och len.

26 januari 2009
4

Du behöver

  • 150 g rensad nyrökt böckling
  • 1 dl fiskbuljong
  • 1 blad gelatin

Såsen:

  • 2 dl gräddfil
  • 4 msk gräslök

Servering:

  • knäckebröd

Gör så här

  1. Rensa böcklingarna noga. Mixa fisken slät i matberedare. Koka upp buljongen.
  2. Blötlägg gelatinbladet i vatten. Krama ur och lös upp det i den varma fiskbuljongen. Låt buljongen svalna lite. Blanda ner böcklingen i buljongen och låt det hela stelna.
  3. Forma moussen med varm matsked. Blanda gräddfilen med finhackad gräslök och servera såsen till moussen. knäckebröd är gott till!
Kommentera receptet

Fler goda recept