Blyga oliver - smördegsknyten med getost, oliver och lufttorkad skinka

Blyga oliver - smördegsknyten med getost, oliver och lufttorkad skinka
Foto: Mikael Göransson
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Blyga oliver - smördegsknyten med getost, oliver och lufttorkad skinka

6 ingredienser

30 m

Underbara smördegssnittar med oliver, getost, rosmarin och lufttorkad skinka. Ernsts recept gör garanterat succé på glöggminglet!

Ingredienser

portioner15 - 20 stycken
  • 100 g getost
  • 15-20 kalamataoliver utan kärnor (eller annan god kärnfri oliv)
  • ca 250 g smördeg
  • 15-20 skivor prosciutto (eller annan lufttorkad skinka)
  • 1 kruka färsk rosmarin
  • honung

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rulla ut smördegen och skär ca 5 x 5 cm rutor.
  3. Klä in oliverna i lufttorkad skinka. Placera den skinkinlindade oliven i mitten en smördegsruta
  4. och ringla över lite honung. Toppa med en liten bit getost och lite rosmarin. Vik över kanterna mot mitten och göm den blyga oliven i sitt smördegstäcke.
  5. Baka i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna.