Blyga oliver - smördegsknyten med getost, oliver och lufttorkad skinka

30 m
15 - 20 knyten
Blyga oliver - smördegsknyten med getost, oliver och lufttorkad skinka
Foto: Mikael Göransson
30 m
15 - 20 knyten

Du behöver

  • 100 g getost
  • 15-20 urkärnade kalamonoliver (eller annan god kärnfri oliv)
  • ca 250 g smördeg
  • 15-20 skivor prosciutto eller annan god lufttorkad skinka.
  • 1 kruka färsk rosmarin
  • honung

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rulla ut smördegen och skär ca 5 x 5 cm rutor.
  3. Klä in oliverna i lufttorkad skinka. Placera den skinkinlindade oliven i mitten en smördegsruta och ringla över lite honung. Toppa med en liten bit getost och lite rosmarin. Vik över kanterna mot mitten och göm den blyga oliven i sitt smördegstäcke.
  4. Baka i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna.
Kommentera receptet

Fler goda recept