Paj med blast, parmesan och soltorkade tomater

7 röster
1 h
4-6
Paj med blast, parmesan och soltorkade tomater
Foto: Jessica Frej

”Paj är bästa buffématen och nu på våren är det ju mycket fester det ska lagas mat till.  Pajskalet gör jag på kikärtor, enkelt och smart då man får i sig lite nyttiga kikärtor på köpet” /Jessica Frej

Visa mer
1 h
4-6

Du behöver

pajdeg

  • 1 burk kikärtor, avrunna
  • 1 msk rapsolja
  • 1 ägg
  • 1 dl mandelmjöl
  • 2 tsk fiberhusk

Fyllning

  • 1 salladslök
  • 0,5 l blast från rödbeta och blomkål (eller lika mycket ramslök)
  • 1 dl parmesanost
  • 6-7 soltorkade tomatbitar
  • 1 dl valnötter
  • 3 ägg
  • 2 dl crème fraiche
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 1 dl mjölk
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Pajdeg
    Kör allt i en matberedare till en deg. Låt vila i kylskåp 15-30 minuter.
  2. Tryck ut degen i en pajform, lättast med blöta händer.
  3. Förgrädda i 7 minuter på 200 grader.
  4. Fyllning
    Sätt ugnen på 175 grader.
  5. Skiva löken och lägg i pajskalet.
  6. Hacka blasten grovt och lägg i skalet.
  7. Riv över parmesan och hacka soltorkade tomater och lägg i de med.
  8. Lägg i valnötterna.
  9. Vispa ihop ägg, crème fraiche, salt, peppar och mjölk. Häll äggstanningen i pajskalet.
  10. Grädda i 30 minuter på 175 grader.

Laddar fler recept...