Blåmusslor med vitt vin och persilja

koket.se
Blåmusslor med vitt vin och persilja
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Blåmusslor med vitt vin och persilja

15 ingredienser

20 m

Blåmusslor med vitt vin och persilja är en rätt som sätter guldkant på helgen.

Se Jonas Svensson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 2 förp blåmusslor
  • 1 gul lök
  • 5 klyftor vitlök
  • 2 msk ingefära, hackad
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2 msk korianderfrö
  • 3 dl vitt vin
  • 150 g smör
  • 2 tsk curry
  • 0,5 citron, saften
  • 1 msk färsk koriander, hackad
  • 1 msk persilja, hackad
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • olja
  • salt

Gör så här

  1. Börja med att rensa musslorna.
  2. Hacka lök, vitlök och ingefära.
  3. Värm en kastrull med 1 msk matolja.
  4. Tillsätt lökhacket samt chiliflakes och korianderfrö.
  5. När löken börjat bli mjuk så tillsätt musslorna samt vitt vin.
  6. Koka under lock tills musslorna öppnat sig. Ta sedan upp musslorna.
  7. Låt såsen koka vidare och tillsätt smör, salt och curry.
  8. Smaka av och tillsätt citronsaft, örter och vinäger.
  9. Lägg ner musslorna i såsen och värm upp för att sedan servera.