Blåmusslor i kokosmjölk med broccoli- och ärtsallad
Blåmusslor i kokosmjölk med broccoli- och ärtsallad
20 ingredienser
Klimatsmarta blåmusslor med thailändska smaker blir tillsammans med en ljummen sallad på broccoli och gröna ärtor en riktig smakbomb till middag.
Se Paul Svensson laga receptet

Ingredienser
- 1 kg blåmusslor, ekologiska
- 3 dl vitt vin
- 1 schalottenlök, finhackad
- 1 röd chilifrukt
- 1 tsk färsk ingefära, riven
- 1 klyfta vitlök, finhackad
- 3 salladslökar, finhackade
- 0,5 kruka färsk mynta
- 0,5 kruka färsk koriander
- 1 citrongräs
- 1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
- salt
Broccoli- och ärtsallad
- 2 broccoli (à 250 g)
- 250 g gröna ärtor, frysta
- 2 msk vitvinsvinäger
- 1 msk honung
- sesamolja
- 0,5 kruka färsk mynta
- 0,5 kruka färsk koriander
Till servering
- vitt surdegsbröd, rostat
Gör så här
Broccoli- och ärtsallad
- Skala stammen på broccolin. Skär sedan hela broccolin i tunna "skivor". Koka den hastigt i saltat vatten. Häll av vattnet och blanda den varma broccolin med de frysta ärtorna i en skål.
- Rör ihop honung, vinäger och olja. Blanda med broccoli och ärtor. Avsluta med att vända ner örterna.
Blåmusslor i kokosmjölk
- Skölj och skrubba musslorna.
- Fräs lök och vitlök med skivat citrongräs och ingefära i en stor kastrull med lock.
- Lägg i blåmusslor och tillsätt vin och kokosmjölk. Lägg på lock och skaka. När musslorna öppnat sig så tillsätt örter och salladslök.
- Servera rätten i en stor skål och glöm inte skålar på bordet för skal. Bjud med gott surdegsbröd till för att suga upp den goda såsen från koket med.