Bläckfisk med mynta och fikon
Bläckfisk med mynta och fikon
13 ingredienser
20 m
Bläckfisk med mynta, persilja, citron och fikon kan bli en bra rätt att lyxa till veckan med. Mums!
Ingredienser
- 1 klyfta vitlök
- chiliflakes
- extra virgin olivolja
- 500 g pulpo, kokt och skuren
- ca 1 dl körsbärstomater
- 2-4 färska fikon (mogna)
- 1 kruka mynta (liten)
- 2 krukor färsk bladpersilja (små)
- 0,5 citron
- salt
- svartpeppar
- ev 2 stjälkar stjälkselleri, hackade (små)
- levainbröd
Gör så här
- Hetta upp en stekpanna med riven vitlök, en nypa chili och en skvätt olivolja.
- Stek bläckfisken snabbt på hög värme så den får lite färg. Låta svalna.
- Dela tomater och fikon i bitar.
- Blanda sedan bitarna i en bunke med hackad mynta och persilja, citronjuice, salt, peppar med bläckfisken. Smaka av.
- Blanda i tomater och fikon och servera med varmt levainbröd.